Sport

Ultima etapă din play-off-ul Liga 2. Dinamo va juca la baraj pentru promovarea în SuperLiga după 1-4 la Poli Iași. Oțelul, direct pe prima scenă. Cum arată clasamentul final al sezonului

S-a încheiat ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Dinamo va juca la baraj pentru promovarea în SuperLiga, în timp ce Oțelul va urca direct pe prima scenă a fotbalului românesc.
21.05.2023 | 14:44
Ultima etapa din playofful Liga 2 Dinamo va juca la baraj pentru promovarea in SuperLiga dupa 14 la Poli Iasi Otelul direct pe prima scena Cum arata clasamentul final al sezonului
Dinamo a ratat șansa de a promova direct în SuperLiga după eșecul cu Poli Iași. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
21-05-2023
09:21

Liga 2, etapa a 10-a din play-off: rezultatele și clasament final

Dinamo a pierdut categoric cu Poli Iași, scor 1-4 în etapa cu numărul 10 din play-off-ul ligii secunde și va lupta la baraj pentru promovarea în SuperLiga cu FC Argeș. De cealaltă parte, Oțelul a câștigat la limită, scor 1-0 cu Unirea Dej pe teren propriu și a promovat în SuperLiga. Steaua a încheiat sezonul cu o victorie spectaculoasă împotriva Gloriei Buzău. 

Clasament final

Vezi toate fazele video aici. 


FINAL. Poli Iași – Dinamo 4-1 (R. Ion 10, 14, Musi 49, 80 / Ghezali 23)

Min. 80: GOOL Poli Iași! Alexandru Musi reușește și e „dubla” după o nouă greșeală în defensivă. Giafer pasează greșit, iar fotbalistul împrumutat de la CFR Cluj îl învinge pe Djumovic. 

Min. 49: GOOL Poli Iași! Alexandru Musi a marcat în debutul reprizei secunde. Dinamo are o misiune imposibilă în lupta pentru promovarea directă. 

Min. 23: GOOL Dinamo! Ahmed Bani a centrat din marginea careului pentru Ghezali, iar francezul deviază în poartă. 

Min. 14: GOOL Poli Iași! Musi a avut o cursă incredibilă și a creat pericol la poarta lui Dinamo. Dujmovic a ieșit din nou greșit, iar Robert Ion a marcat „dubla”. 

Min. 10: GOOL Poli Iași! Dujmovic face o eroare monumentală și îi trimite accidental lui Robert Ion. Atacantul moldovenilor înscrie fără probleme. 

Min. 1: Partida a început!

Poli Iași: Ailenei – Kouadio, Lică, Tincu, Finica – Farcaș, Martac, Ștefanovici – Musi, Hlistei, Robert Ion
Rezerve: Brînză, Olăeru, Ciaun, Vașvari, Cristea, Hrib, Dumitru, Istratie, Niamțu. Antrenor: L. Grozavu. 

Dinamo: Dujmovic – Moura, Patriche, Giafer, Amzăr – Neluț Roșu, Gorka, Iglesias – Irimia, Ghezali, Bani 
Rezerve: Oncescu, Bena, Iulian Roșu, Borcea, Alexandru Irimia, Șerban, Buleică, Pop, Florescu. Antrenor: O. Burcă. 


FINAL. Oțelul – Unirea Dej 1-0 (pen. Gorovei 70)

Min. 70: GOOL Oțelul! Moldovenii au înscris din penalty prin Gorovei și sunt aproape sigur promovați direct în SuperLiga. 

Min. 1: Partida a început!

Oțelul Galați: Dur-Bozoanc – Rus, Sîrghi, Yabre, Nedelea – Neagu, Jardan, Cisotti – Ursu, Fatai, Mitoi
Rezerve: Pop, Panait, Gorovei, Zivulic, Ghiocel, Nica, Maxim, Cîrjan, Farcaș. Antrenor: D. Munteanu.

Unirea Dej: Răilean – Maftei, Chira, Buta, Gîț – Adrian Pop, Cătinean, Matiș – Cocian, Pop, Fulga
Rezerve: Chindriș, Calugăr, Bogdan, Frăsineanu, Andrei Pop. Antrenor: D. Militaru. 


FINAL. Steaua – Gloria Buzău 4-2 (Drăghici 7, Chipirliu pen. 33, Pacionel 45, Chunchukov 48 /Dudu 24, Godwin 64)

Min. 64: GOOL Gloria Buzău! Godwin înscrie pentru oaspeți. 

Min. 48: GOOL Steaua! „Militarii” fac spectacol în Ghencea. Steaua înscrie la scurt timp după fluierul de start al reprizei secunde prin Chunchukov 

Min. 45: GOOL Steaua! Echipa lui Daniel Oprița și-a procurat un avantaj important la pauză. Pacionel a înscris. 

Min. 33: GOOL Steaua! Bogdan Chipirliu înscrie din lovitură de la 11 metri. 

Min. 24: GOOL Gloria Buzău! Oaspeții restabilesc egalitatea pe tabelă. 

Min. 7: GOOL Steaua! Gazdele deschid scorul în meciul fără miză cu Gloria Buzău. 

Min. 1: Partida a început!

Steaua: H. Iancu – Corbu, Beța, Ciocoteală, Ad. Ilie – R. Florea, Șt. Pacionel, Drăghici, D. Matei – Chipirliu, Chunchukov. Rezerve: Pletea, Calestru, M. Mihăescu, Raicu, Galgiu. E. Pacionel, Ad. Popa, I. Răducan, A. Trică. Antrenor: Daniel Oprița.

Gloria Buzău: D. Rusu – R. Greu, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – I. Fulop, Treboric, Dr. Lazăr, Sampaio, Blejdea – Boiciuc. Rezerve: Horeboiu – V. Alexandru, Marku, Oteliţă, Godwin, Al. Şuteu, Uţiu, Ivan, Brîncoveanu. Antrenor: Daniel Florea. 

20-05-2023
11:04

Metaloglobus București rămâne în Liga 2. Progresul Spartac retrogradează după ce a pierdut la penalty-uri

Vezi video integral aici. 

Progresul Spartac și Metaloglobus București au disputat sâmbătă meciul retur din barajul pentru menținere în Liga 2 Casa Pariurilor. În tur, cele două formații au remizat, scor 1-1. La fel ca la primul meci, Progresul Spartac și Metaloglobus București au remizat, scor 0-0, iar soarta menținerii în liga secundă a fost decisă la loteria penalty-urilor. 

Metaloglobus a fructificat toate cele cinci execuții de la punctul cu var, în timp ce la Progresul Spartac a ratat Eugen Lixandru. Astfel, Metaloglobus va juca în sezonul 2023-2024 în liga secundă, în timp ce Progresul Spartac a retrogradat în al treilea eșalon al fotbalului românesc. 

A venit și momentul de suspans al aflării numelui celei de-a doua echipe care din sezonul viitor o va însoți pe Politehnica Iași, promovată deja de trei runde, în SuperLigă. Este ultima etapă din play-off-ul Ligii 2 și lupta este pe viață și pe moarte între Dinamo și Oțelul Galați, dar mai corect spus între Oțelul și Dinamo, pentru că dacâ gălățenii vor lua cele trei puncte în această ultimă etapă vor juca din vară în prima divizie. Să nu uităm și de derbyui suspinelor, respectiv returul barajului de supraviețuire dintre bucureștenele Progresul Spartac și Metaloglobus, care are loc sâmbătă, 20 mai, ora 11:00 pe terenul primei echipe, în tur fiind 1-1.

Politehnica Iași – Dinamo și Oțelul Galați – Unirea Dej sunt partidele care stabilesc a doua promovată în SuperLigă în etapa a 10-a, ultima, din play-off-ul Ligii 2

Așasar finala pentru al doilea loc promovabil se va juca de la distanță între Oțelul Galați și Dinamo, care au câte 46 de puncte și, momentan, pe locul fericit, locul 3, pentru că locul 2 CSA Steaua nu are drept de promovare, se află câinii din Ștefan cel Mare. Însă dacâ ambele echipe înving în ultima etapă atunci echipa care va promova va fi Oțelul, pe baza numărului de puncte existent după sezonul regulat, înainte de înjumătățire, o soluție deloc firească, după ce Dinamo a câștigat ambele partide cu rivala directă (scor 3-0 și 2-0), neprimind gol! Dinamo merge la Iași, unde conducerea Politehnicii și antrenorul Leo Grozavu au luat o decizie care frizeaza cel mai elementar spirit de fair-play, înaintea unui meci atât de important pentru promovare, respectiv a lăsat în afara lotului nu mai puțin de zece dintre jucătorii de bază, ceea ce, evident, facilitează posibila victorie a bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

La Galați vine cea mai ermetică echipă din play-off-ul Ligii 2, Unirea Dej, autoarea a patru rezultate de 0-0, trei dintre ele la Iași, Buzău și la București, cu Dinamo și deși sunt la două puncte de ultimul loc de baraj, ocupat de Gloria Buzău și se vorbește insistent despre faptul că nu ar fi primit licență de prmovare din partea Federației, oamenii lui Damian Militaru promit să joace la victorie. Al treilea meci este CSA Steaua – Gloria Buzău, în care oaspeții ar pierde locul 5, de baraj, numai dacă pierd, Dejul învinge la Galați și primește drept de promovare.

BARAJ RETUR SUPRAVIEȚUIRE LIGA 2

Sâmbătă, 20 mai, ora 11:00

Progresul Spartac – Metaloglobus. În tur: 1-1

ETAPA 10 PLAY-OFF LIGA 2

Duminică, 21 mai, ora 13:00

  • Politehnica – Iași – Dinamo
  • CSA Steaua – Gloria Buzău
  • Oțelul Galați – Unirea Dej

Cine transmite la TV Politehnica Iași – Dinamo și Oțelul Galați – Unirea Dej din etapa 10 din play-off-ul Ligii 2

Toate partidele din play-off-ul Ligii 2 au fost transmise în direct pe micile ecrane, etapă de etapă și așa va fi și acum, la runda finală. Vom avea așadar Politehnica Iași – Dinamo pe primul canal atât la Digi Sport cât și la Orange Sport și Prima Sport iar pe al doilea canal Oțelul Galați – Unirea Dej și pe cel de-al treilea CSA Steaua – Gloria Buzău, partida care contează cel mai puțin.

ADVERTISEMENT

În schimb, așa cum s-a întâmplat și în manșa tur, deși sunt implicate două echipe din Capitală, returul barajului de supraviețuire în Liga 2, Progresul Spartac – Metaloglobus, nu va figura în grilele nici unei televiziuni de sport de la noi. Semn că din eșalonul secund importanța totală aparține jocurilor din play-off, unde se stabilesc două promovate directe și două echipe care merg la barajul de promovare.

Duminică, 21 mai

  • ora 13:00 Politehnica Iași – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 13:00 Oțelul Galați – Unirea Dej (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 13:00 CSA Steaua – Gloria Buzău (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Duplexul Politehnica Iași – Dinamo – Oțelul Galați – Unirea Dej, decisiv pentru promovare

Toate privirile vor fi ațintite duminică, 21 mai, de la ora 13:00 la cele două meciuri cheie petntru stabilirea formației care va fi a doua promovată din acest sezon în SuperLiga. Cu o victorie acasă în fața Dejului Oțelul ar reveni după mai bine de un deceniu în primul eșalon. Un egal sau eșecul ar trimite echipa lui Dorinel Munteanu în barajul de supraviețuire, fie cu UTA, fie cu Chindia sau cu FC Argeș.

Pentru a reuși o promovare miraculoasă, pentru că acum trei runde nimeni nu mai dădea nici o șansă lui Dinamo, aflată la șase puncte în spatele Oțelului, câinii lui Ovidiu Burcă trebuie să muște mortal la Iași și să spere că Oțelul nu va putea sparge acasă zidul defensivei din Dej, cu poartarul Răilean în rolul îngerului pâzitor, așa cum a mai fost în alte dăți în acest play-off.

ADVERTISEMENT

Progresul Spartac și Metaloglobus luptă să rămână în eșalonul secund

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 11:00, Progresul Spartac și Metaloglobus se întâlnesc pentru a doua oară în decurs de o săptămână, în derbyul locurilor 5 din cele două grupe ale play-out-ului Ligii 2, urmând a decide acum care dintre ele douâ va mai juca din vară pe mai departe în Liga 2 și care va cădea în Liga 3. Progresul Spartac a promovat vara trecută în Liga 2.

Judecând după valoarea loturilor Metaloglobus ar porni favorită, dar așa a fost și în partida tur, cu Metaloglobus egalând rapid după ce Progresul deschisese scorul, până ls pauză, după care nu s-a mai întâmplat nimic notabil la nivelul tabelei de marcaj. Progresul Spartac este echipa cu cel mai mic buget din Liga 2 și ar fi o mare performanță menținerea în a doua divizie în aceste condiții.

ADVERTISEMENT