Fotbal intern

Politehnica Iaşi – Universitatea Craiova 0-3. Oltenii au făcut spectacol fără Papură

02.02.2021 | 21:54
Politehnica Iasi  Universitatea Craiova 03 Oltenii au facut spectacol fara Papura
ADVERTISEMENT

Demiterea lui Corneliu Papură a fost de bun augur pentru Universitatea Craiova, care a obținut la Iași prima victorie din 2021, după o serie de 6 rezultate de egalitate la rând. În etapa a 21-a din Casa Pariurilor Liga 1, oltenii au făcut spectacol împotriva Politehnici Iași și s-au impus mult mai ușor decât o arată scorul de 3-0.

Politehnica Iași – Universitatea Craiova 0-3 (A. Ivan 27, Nistor 35, Câmpanu 56) – VEZI VIDEO

  • Politehnica Iași: Brănescu (23 Brânză) – Cană (46 Vega), R. Popa, Baxevanos, Bușu – Passaglia (67 Gaitan), Mihalache, Vanzo (46 Flores) – Onea, Popadiuc, Zajmovic (74 Zaharia). Rezerve: Brânză, Cabral, Mensah, Gaitan, Moisa, Al. Zaharia, Flores, Vega. Antrenor: Adrian Kereszy
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin, Bălașa (80 Papp), Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Câmpanu (76 Bărbuț), Ivan (69 Mamut), Baiaram (76 V. Constantin). Rezerve: L. Popescu, Mitran, Papp, V. Constantin, Bărbuț, Tudorie, Bic, Căpățână, Mamut. Antrenor: Dragoș Bon
ADVERTISEMENT

Min. 20: Andrei Ivan nu-l poate dribla pe Brănescu, balonul ajunge la Baiaram, dar șutul acestuia este respins in extremis de fundașii gazdelor.

Min. 22: Șutul lui Bancu din marginea careului mic este respins de Brănescu în bara transversală, mingea ricoșează în fața porții, de unde este respinsă în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Min. 27: GOOOL U CRAIOVA! Bancu pătrunde pe stânga, centrează pe 6 metri, iar Andrei Ivan împinge balonul în plasă. Poli Iași – U Craiova 0-1.

Min. 30: O nouă ocazie imensă ratată de craioveni: șutul lui Câmpanu este respins de Brânză în transversală.

ADVERTISEMENT

Min. 35: GOOOL U CRAIOVA! Nistor dublează avantajul oaspeților cu un șut din interiorul careului. Poli Iași – U Craiova 0-2.

Min. 56: GOOOL U CRAIOVA! Bine lansat de Baiaram, Câmpanu se desprinde de marcajul fundașilor ieșeni și îl învinge pe Brânză cu un șut din 10 metri. Este prima sa reușită în trocoul Universității. Poli Iași – U Craiova 0-3.

ADVERTISEMENT

Politehnica Iași – Universitatea Craiova Live Stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Politehnica Iași – Universitatea Craiova se joacă marți, 2 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou și este transmis pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. Mai poate fi urmărit și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Înaintea acestui meci, Universitatea Craiova se află pe locul 3, cu 37 de puncte, la opt lungimi de liderul FCSB, în timp ce moldovenii ţin bine în braţe lanterna roşie, având numai 15 puncte şi un singur egal şi 4 înfrângeri în ultimele 5 apariţii.

Acest bilanţ dezastruos al ieşenilor a determinat conducerea clubului să treacă la măsuri şi decizia radicală a fost despărţirea de antrenorul Daniel Pancu. Cel puţin până la finalul sezonului, dacă nu vor găsi o altă soluţie convenabilă şi financiar, echipa va fi pregătită de atacantul Andrei Cristea, veteranul lotului la 36 de ani, acesta urmând a activa, în funcţie de necesităţi, şi ca jucător.

Totuși, Andrei Cristea nu va putea debuta contra oltenilor în noua funcție, deoarece a fost depistat pozitiv la testul COVID, astfel că și la acest joc, la fel ca și în precedentul cu FCSB, Politehnica va fi condusă de pe bancă de secundul Adrian Kereszy.

Papură a fost demis, Mihai Rotaru caută antrenor pentru Universitatea Craiova

Dacă la Iași lucrurile sunt cât de îndreptate pe un nou făgaș, urmând a se vedea dacă soluția aleasă de conducere este pariul câștigător. în Bănie cerul este extrem de înnorat chiar și după a treia demitere în  doi ani a lui Corneliu Papură, pentru că încă nu s-a găsit un înlocuitor de valoare.

Patronul Mihai Rotaru are o listă mai lungă de nume, fiind interesat în special de aducerea unui tehnician străin, dar la acest capitol sunt probleme cu foarte posibila carantinare timp de două săptămâni a celui care va veni.

În capul listei ar figura un tehnician care știe Liga 1, pentru că a mai antrenat la Urziceni și la FCSB, israelianul Ronny Levy, se mai vorbește de un antrenor portughez, dar cea mai comodă variantă, inclusiv financiar, ar fi aducerea lui Emil Săndoi, în prezent la Chindia Târgoviște, după cum a dezvăluit exclusiv FANATIK.RO.

Până la numirea unui nou antrenor, Universitatea Craiova va fi pregătită de Dragoș Bon, fost secund în mandatele lui Bergodi și Papură.

Spaniolul Juan Camara, tot mai aproape de Universitatea Craiova

Problema este doar că Săndoi face o treabă excelentă la Târgoviște, dâmbovițenii ocupând un incredibil loc 6, ceea ce înseamnă play-off și a veni în acest moment la Craiova ar fi un risc destul de mare, pentru că echipa e destul de demoralizată după ce nu a bătut pe nimeni în acest an.

Vestea bună ar fi că transferul sub formă de împrumut al spaniolului Juan Camara, de la echipa poloneză Jagiellonia, fostul jucător al lui Dinamo, ar fi intrat în linia dreaptă a finalizării. Deși Craiova nu are victorie de șapte meciuri bookmakerii i-au acordat cotă 1,55 la victorie la Iași, iar moldovenii au cotă 5,70. Un gol marcat de echipa lui Andrei Cristea are cotă 1,50.

ADVERTISEMENT