Sport

Politehnica Timişoara – Rapid 2-0. Giuleștenii s-au făcut de râs pe Bega și au spus „adio” Cupei României. Video

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre meciul Politehnica Timişoara - Rapid, care are loc joi, 28 octombrie, de la ora 21:00, în optimile de finală ale Cupei României
28.10.2021 | 22:36
Politehnica Timisoara  Rapid 20 Giulestenii sau facut de ras pe Bega si au spus adio Cupei Romaniei Video
Rapid este mare favorită în fața Politehnicii Timișoara în optimile de finală ale Cupei României. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-10-2021
20:26

Nicolae Croitoru, după calificarea lui Poli Timișoara în sferturile Cupei României: „Sper să fie un restart”

Nicolae Croitoru, tehnicianul divizionarei secunde Politehnica Timișoara, speră ca victoria în fața Rapidului să fie un nou început pentru echipa sa, care a suferit mult în ultima perioadă în Liga 2.

„Veneam după o serie mai puțin reușită. Victoria de azi ne asigură și un moral bun pentru ceea ce urmează. După meciul pierdut cu Ripensia, era greu de crezut că putem să reușim un rezultat atât de bun. 

Mă bucur că am avut o organizare foarte bună. Ne demonstrează că putem și ne dă speranțe pentru jocurile următoare din campionat, unde avem mare nevoie de puncte. Sper să fie un restart. Timp n-avem pentru refacere, dar sper să reușim și la Dej un rezultat bun”, a declarat Nicolae Croitoru la finalul partidei.

28-10-2021
17:56

Politehnica Timişoara - Rapid 2-0 (Gerbi 23, Ursu 70)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 74: Aflat la 3-4 metri de poartă, Lazăr reia cu capul peste transversală.

Min. 70: GOOOL POLI TIMIȘOARA! Fază aproape trasă la indigo cu primul cu gol, Ursu scapă singur în careu și înscrie cu un șut plasat, pe lângă Drăghia.

Min. 41: Corner pentru Rapid, Stahl reia cu capul în bară, iar mingea ricoșează direct în brațele portarului Devenish-Meares.

Min. 39: Greșeală mare a lui Mera, Marzouk scapă singur în careu, dar reia defectuos de la 4 metri de poartă.

Min. 23: GOOOL POLI TIMIȘOARA! Gerbi scapă singur în careu și înscrie cu un șut plasat, pe jos.

Min. 1: A început partida.

28-10-2021
17:29

Echipele de start Politehnica Timişoara - Rapid

  • Politehnica Timişoara: Devenish-Meares – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu, Ursu, D. Andrei – Gerbi. Rezerve: Păduraru, Bocșan, Zaluschi, Moțiu, Costea, Hațegan. Antrenor: Nicolae Croitoru
  • Rapid: Drăghia – Carnat, Dandea, Nastos, Florică – Albu, Moise – Ilie, Alami, Stahl – Marzouk. Rezerve: H. Moldovan, Ignat, Demici, Săpunaru, Grigore, Iosif, Barbu, Despa, Sefer. Antrenor: Mihai Iosif

Meciul Politehnica Timişoara – Rapid are loc joi, 28 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Este partida care stabileşte cea de-a opta şi ultima echipă calificată pentru faza sferturilor de finală.

Unde se joacă meciul Politehnica Timişoara – Rapid

Confruntarea Politehnica Timişoara – Rapid se dispută joi, 28 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Dan Păltinişanu, în optimile de finală ale Cupei României. Meciul are loc fără spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Cele două galerii sunt înfrăţite, dar la acest meci urmau să îşi susţină fiecare favoriţii în mod sportiv, respectându-se reciproc. Însă, conform reglementărilor autorităţilor sanitare din ţara noastră, urmare a exploziei de cazuri de COVID 19, pe stadion nu mai au voie timp de 30 de zile nici măcar spectatorii care prezentau certificatul verde de vaccinare.

Cine transmite la TV partida Politehnica Timişoara – Rapid

Partida Politehnica Timişoara – Rapid se joacă joi, 28 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Dan Păltinişanu, în optimile de finală ale Cupei României şi este transmisă pe micile ecrane de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea la Timişoara este ideală pentru fotbal şi aşa va rămâne până la începutul săptămânii viitoare. Temperatura va atinge 16 grade în cursul zilei şi la ora meciului pot fi la 11 grade. Partida va fi arbitrată de Sorin Costreie din Buftea.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Politehnica Timişoara – Rapid

Politehnica Timişoara nu străbate deloc o perioadă fastă înaintea acestui meci de Cupă, pierzând derby-ul local cu Ripensia, la ultimul meci cu suporteri pe care l-a avut în weekendul trecut. Absenţe importante nu sunt în lot, decât dacă antrenorul Nicolae Croitoru nu îşi va menaja unii jucători la acest meci.

ADVERTISEMENT

La Rapid, Mihai Iosif poate fi destul de mulţumit de faptul că nu are problemele cu care s-a confruntat până acum în privinţa lotului, dar cu siguranţă nu va trimite pe teren echipa de bază, urmând a lăsa la odihnă cel puţin patru dintre jucătorii de bază.

Rapid are Cupa printre obiectivele acestui sezon

Dacă Politehnica Timişoara, sezonul trecut participantă la play-off-ul de promovare, este acum departe de acele evoluţii cu Dan Alexa pe bancă, Rapid a avut o revenire senzaţională în Liga 1 după şase ani de pribegie până la nivel de campionatul municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Rapid merge foarte bine, chiar dacă a avut cinci etape fără victorie şi se află pe loc de play-off, dar cum giuleştenii figurează şi printre echipele cu cele mai multe trofee în Cupă şi aceasta este un obiectiv tratat cu toată seriozitatea.

Cote la pariuri pentru jocul Politehnica Timişoara – Rapid

Rapid este favorita acestui meci, dar cu o cotă foarte bună, 1,95 faţă de 3,70 cât au primit bănăţenii. Un gol marcat de „alb-violeţi” are cotă 1,45 şi nu ar fi exclus dacă Rapid nu va intra pe teren cu apărarea tradiţională.

Ultimele cinci confruntări directe au avut loc numai la nivel de Liga 2 şi nu s-a consemnat nici un succes timişorean. Giuleştenii au obţinut patru succese şi doar în 2020 a fost un 0-0 la un meci jucat pe malurile Begăi.

ADVERTISEMENT