News

Polițele RCA se ieftinesc din 10 septembrie. Anunțul asiguratorilor: ”Se schimbă regulile de vânzare”

Polițele RCA se ieftinesc începând cu 10 septembrie, însă scăderea prețului nu va fi semnificativă. Șoferii nu sunt mulțumiți de acest anunț, deși ar fi ”bun”.
17.08.2022 | 23:44
Politele RCA se ieftinesc din 10 septembrie Anuntul asiguratorilor Se schimba regulile de vanzare
Asigurare RCA mai ieftină din septembrie.
ADVERTISEMENT

Experții estimează că prețurile se vor diminua cu 10%, într-o piață marcată de falimentul companiei City Insurance. Dorel Duță, președintele UNSICAR, a anunțat această schimbare importantă.

Se ieftinesc polițele de asigurare RCA

”Vedem că piaţa s-a stabilizat, preţurile au ajuns la un echilibru. Concurenţa s-a manifestat, au apărut concurenţi noi în piaţă. Pe multe categorii, preţurile au luat-o un pic în jos şi s-au înregistrat şi scăderi.

ADVERTISEMENT

Scăderi care ar putea continua, mai ales că, din 10 septembrie, se vor schimba regulile de vânzare”, a precizat Duță, conform Observatornews.ro.

De pierdut pot avea asiguratorii, care își văd comisionul scăzut de la 14% la 10%. Reprezentanții companiilor de asigurări vorbesc despre scăderi de 10% al prețului pentru polița RCA.

ADVERTISEMENT

”Putem ajunge la nişte reduceri de două puncte procentuale. La asigurători se vor practica probabil aceleaşi preţuri. Pentru că şi compania de asigurare este obligată să includă în preţ nişte cheltuieli de administrare.

În plus, s-ar putea să vedem scăderi de preţuri şi la RCA-ul cumpărat din mediul online, având în vedere că pe internet există costuri de vânzare mai mici decât în cazul brokerilor sau agenţiilor fizice. Cumulat, poate ajungem la un 10%. Ce mai scade din preţul RCA, ce mai scade un pic de la brokeri, a explicat Răzvan Pavel, reprezentantul unei astfel de companii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, șoferii nu par încântați de această măsură. ”Dacă o să scadă cu până la 10% ar fi suficient? E o sumă infimă pentru noi. Degeaba, dacă le-au triplat şi se scade cu 10-20% procetual. Nu ne ajută cu nimic. Trebuie să scadă direct proporţional cu suma care au şi crescut-o”, a declarat un șofer. Alții sunt de părere că orice reducere ”e bună”.

O altă modificare importantă, tot din septembrie: nu va mai fi obligatoriu formularul tipărit pentru constatarea amiabilă în caz e accident.. Aceasta se va putea face și electronic cu ajutorul unei aplicații. Aproximativ 500.000 de șoferi implicați anual în accidente ușoare în România vor scăpa, astfel, de bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

România, țară unde există peste 7 milioane de polițe RCA, a văzut o creștere semnificativă a perioadei pentru care sunt asigurate mașinile. Mai exact, după falimentul City Insurance, 70% din totalul asigurărilor cumpărate este pe 12 luni. Înainte de acest eveniment nefericit, oamenii preferau să cumpere polițe pentru 6 luni.

ADVERTISEMENT