News

Poliția a descins la Loft Susai. Oameni legii au întrerupt petrecerea pentru a face verificări

Poliția a întrerupt petrecerea de la Loft Susai, de sâmbătă seară. Oamenii legii au venit la fața locului pentru a se vedea dacă se respectă măsurile sanitare.
27.11.2021 | 23:03
Politia a descins la Loft Susai Oameni legii au intrerupt petrecerea pentru a face verificari
Politia a intrerupt petrecerea de la Loft Susai. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Loft Susai, una dintre locațiile de lux de la munte și la care mulți turișit se adună pentru a se distra, a dat startul unei petreceri, sâmbătă seara, dar a fost întreruptă de poliție.

Oamenii legii au descins în zonă pentru a vedea dacă sunt respectate regulile anti-Covid și, potrivit cancan.ro, nu prea s-a ținut cont de normele sanitare.

ADVERTISEMENT

Ce nereguli au observat polițistii

La un moment dat, unul dintre polițiști chiar i-a făcut observație unuia dintre turiștii care se bucurau de petrecerea din vârf de munte.

”Dacă tot porți mască, poart-o așa cum trebuie!”, l-ar fi avertizat un om al legii pe unul dintre petrecăreți.

ADVERTISEMENT
Petrecere Loft Susai intrerupta de politie
Petrecere Loft Susai intrerupta de politie. Sursa foto: captura Cancan

 

Nu se cunosc, deocamdată, mai multe detalii despre acest subiect, dacă au fost aplicate amenzi sau dacă s-au întocmit dosare penale pentru abaterea de la normele împotriva contaminării/răspândirii coronavirusului.

Sancțiuni aplicate de poliție în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea regulilor sanitare

În continuare românii continuă să sfideze normele sanitare. Conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore, poliția a dat peste 1000 de amenzi în valoare de peste 300 de mii de lei.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 26 noiembrie, 1.826 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 389.600 lei”, a informat GCS.

Toate acestea au loc în contextul în care România este avertizată de un noul val pandemic, valul 5.  Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că după jumătatea lunii ianuarie ne-am putea confrunta cu noi cazuri mari de îmbolnăvire, din cauza expunerii prea mari a oamenilor din perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

”E posibil (ca valul cinci al pandemiei – n.r.) să vină la jumătatea lunii ianuarie (…) pentru că jumătatea lunii ianuarie înseamnă un interval de circa două săptămâni, care înseamnă perioada maximă de incubaţie a bolii din perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Cu toate că suntem sub amenințarea valului 5, iar multe țări europene au implementat măsuri dure, în România se anunță relaxări de la 1 Decembrie.

”Se propune ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane şi cu respectarea următoarelor măsuri:

  • a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
  • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia;
  • c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi, acolo unde este posibil, precum şi delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;
  • d) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • e) efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia;
  • f) realizarea accesului participanţilor conform măsurilor stabilite de instituţia organizatoare, pe baza situaţiilor certificate prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, în scopul prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit Hotărârii  CNSU.
ADVERTISEMENT