ADVERTISEMENT
News

Poliția a descoperit peste 300 de mii de prezervative uzate care erau reambalate și puse în vânzare

Autor: Adrian Baciu | 24.09.2020 | 09:06
Poliția a descoperit peste 300 de mii de prezervative uzate care erau reambalate și puse în vânzare
Poliția a descoperit peste 300 de mii de prezervative uzate care erau reambalate și puse în vânzare. Sursa foto: vnexpress.net

O cantitate impresionată de prezervative uzate, peste 300 de mii, care erau spălate, resigilate și puse din nou pe piață, a fost descoperită de poliție în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în sudul Vietnamului, în provincia Binh Duong, într-un apartament al unui localnic, acolo unde era realizat tot procesul de curățare și reambalare.

Ulterior, după finalizarea tuturor pașilor, aceste prezervative ajungeau în hotelurile din țară și pe tarabele marilor orașe vietnameze.

ADVERTISEMENT

Peste 300 de mii de prezervative uzate erau reambalate și puse în vânzare în Vietnam

Un raid al Poliției din Vietnam a scos la iveală o afacere extrem de murdară care se derula într-un oraș din provincia Binh Duong. Într-un apartament închiriat, Pham Thi Thanh Ngoc, un cetățean în vârstă de 32 de ani, se ocupa de comercializarea a peste 300 de mii de prezervative uzate.

Conform New York Post, angajații ”fabricii” improvizate din apartament spălau prezervativele după care aveau grijă să le pună în ambalaje pentru a părea ca noi. Proprietarul depozitului a declarat poliției că a primit marfa de la o persoană necunoscută.

ADVERTISEMENT

În timpul perchezițiilor de sâmbătă, poliția locală din Vietnam a confiscat un total de 324.000 de prezervative uzate, au spus oficialii locali, conform sursei citate. Se pare că mai multe sute de mii fuseseră deja vândute unor clienți necunoscuți.

“Prezervativele sunt clasificate ca articole medicale, așa că vom arunca o privire asupra mai multor legi pe care le-a încălcat proprietarul”, a declarat un oficial guvernamental, potrivit site-ului citat.

ADVERTISEMENT

Spălarea și refolosirea prezervativelor pot duce la boli și infecții, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ce se va întâmpla cu prezervativele confiscate

Cele 324.000 de prezervative găsite în apartamentul din Vietnam, care cântăreau peste 360 de kilograme, au fost confiscate pentru a fi utilizate ca probe, dar vor fi eliminate imediat după verificări, deoarece sunt considerate deșeuri medicale periculoase.

ADVERTISEMENT

Din statisticile la nivel mondial prezentate de Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, se pare că 3% din populația Statelor Unite obișnuiește să refolosească prezervativele uzate.

În acest sens, recent, Centrul pentru Controlul și Prevenire a Bolilor a postat pe Twitter un mesaj destinat americanilor activi sexual – sfătuindu-i să nu spele prezervativele: ”Nu spălați sau refolosiți prezervativele. Spunem asta, pentru că unii oamenii o fac”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!