News

Poliția a făcut prăpăd de Revelion. Amenzi de aproape 2,2 milioane de lei

01.01.2021 | 13:55
Politia a facut prapad de Revelion Amenzi de aproape 22 milioane de lei
ADVERTISEMENT

Ultima zi a anului 2020 și noaptea de Revelion a fost una solicitantă pentru angajații din Ministerul de Interne. Poliția Română a dat peste 6.900 de amenzi, a căror valoare s-a apropiat de 2,2 milioane de lei.

De-a lungul zilei și a nopții dintre ani, 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și peste 2.300 de polițiști locali, au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat oficial, angajații MAI au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultima zi a anului 2020, au constatat 909 infracțiuni și au aplicat aproximativ 6.900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.192.604 lei.

Poliția a făcut prăpăd de Revelion. Amenzi de aproape 2,2 milioane de lei

Ministerul Afacerilor Interne s-a conformat avertizărilor din urmă cu 24 de ore și a mobilizat zeci de mii de cadre pentru asigurarea respectării măsurilor de ordine publică dar și a celor de respectare a restricțiilor din pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au acordat o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion

Cele aproximativ 6.900 de amenzi aplicate la nivel național au venit după cum urmează: 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măștii de protecție, 675 pentru nerespectarea de către agenții economici și persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum și încălcarea restricțiilor de circulație și 52 pentru nerespectarea distanțării fizice.

ADVERTISEMENT

MAI mai anunță că, față de două persoane s-au început cercetările pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Au mai fost verificate aproximativ 71.000 de persoane fizice și peste 13.600 persoane juridice.

Peste 3.500 de evenimente anunțate la 112 de Revelion

Din comunicatul MAI mai reiese faptul că, în noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente care au necesitat intervenția structurilor MAI.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 1.242 au vizat situații de urgență sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii au continuat operațiunea națională Foc de Artificii în cadrul căreia s-au efectuat verificări la societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ilegal articole pirotehnice.

În data de 31.12.2020, au fost constituite un număr de 105 dosare penale privind infracțiuni la regimul articolelor pirotehnice, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 2.034 kg. articole pirotehnice.

”Din 23 noiembrie 2020, când a debutat acțiunea și până în prezent au fost constituite 902 dosare penale și indisponibilizate aproximativ 70 de tone de articole pirotehnice.

Datorită acțiunilor desfășurate de structurile MAI, nici în noaptea de Revelion, la nivel național, nu au fost înregistrate probleme deosebite”, mai anunță MAI.

ADVERTISEMENT