News

Poliția a împușcat femei în organele genitale și în sâni la protestele din Iran: “Au vrut în mod deliberat să le distrugă frumusețea”

Femeile care protestează în Iran împotriva regimului au parte de un tratament ”special”, fiind împușcate în față, în sâni și în zona intimă.
09.12.2022 | 12:45
Politia a impuscat femei in organele genitale si in sani la protestele din Iran Au vrut in mod deliberat sa le distruga frumusetea
Proteste Iran, peste 300 de morți. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Medicii din Iran au constatat că femeile sunt împușcate într-un mod diferit față de bărbații care participă la proteste. Deși nu sunt mereu ucise, pentru că soldații iranieni folosesc alice, acestea ajung să fie mutilate intenționat.

Poliția împușcă femei în sâni în Iran

Potrivit The Guardian, această tactică e pusă în aplicare pentru a le ”distruge frumusețea” acestor femei, care ies în stradă pentru a protesta. Medicii au ajuns să trateze protestatarii în secret, pentru a evita arestarea, însă sunt revoltați de această situație.

ADVERTISEMENT

Dacă rănile bărbaților sunt în picioare, fese, sau spate, femeile sunt împușcate în față, în zona genitală și în sâni. Imaginile nu circulă în mod liber în Iran, țară unde autoritățile au tăiat internetul, însă jurnaliștii britanici au intrat în posesia lor, iar acestea sunt cumplite, conform Digi 24.

Răni protestatară
Răni protestatară

În aceste imagini se văd oameni cu zeci de ”bile mici” înfipte adânc în carne. Aceste răni pot lăsa oamenii cu leziuni permanente, chiar dacă nu provoacă moartea. Totodată, forțele de ordine și armata iraniană adoră să împuște oamenii în ochi, inclusiv bărbații sau copiii.

ADVERTISEMENT

Un medic are o explicație cinică pentru modul în care sunt împușcate femeile și consideră că soldații vor să ”distrugă frumusețea acestor femei”.

Am tratat o femeie de 20 de ani, care a fost împușcată în organele genitale de două alice. Alte zece alice erau înfipte în interiorul coapsei. Aceste 10 alice au fost îndepărtate cu ușurință, dar cele două au fost o provocare, deoarece erau înfipte între uretră și deschiderea vaginală”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

”Exista un risc serios de infecție vaginală, așa că am rugat-o să meargă la un ginecolog de încredere. Ea a spus că protesta atunci când un grup de aproximativ 10 agenți de securitate au înconjurat-o și au împușcat-o în organele genitale și în coapse”, a completat medicul iranian.

Medicii au discutat cu jurnaliștii The Guardian sub protecția anonimatului, de teama represaliilor. A mărturisit, de asemenea, că este traumatizat de cele văzute.

ADVERTISEMENT

”Ar fi putut fi propria mea fiică”, s-a plâns doctorul. Un alt medic, din orașul Karaj, susține că se trage în aceste zone ale corpului femeilor dintr-un complex de inferioritate: Trag în fețele și părțile intime ale corpului femeilor pentru că au un complex de inferioritate. Și vor să scape de complexele lor sexuale rănind acești tineri”. Aproximativ 300 de oameni au murit până acum în timpul protestelor din Iran.

ADVERTISEMENT