News

Poliția anchetează posibile vaccinări fictive la Spitalul CFR Timişoara. Suspiciuni privind emiterea de adeverințe false

Un posibil nou caz de vaccinări fictive anti-Covid este cercetat de Poliție în Timiș. Sunt suspiciuni că au fost emise adeverințe false de imunizare la un spital din Timișoara.
06.10.2021 | 23:10
Politia ancheteaza posibile vaccinari fictive la Spitalul CFR Timisoara Suspiciuni privind emiterea de adeverinte false
ADVERTISEMENT

Vaccinările fictive din România, în plină criză pandemică, cu sute de morți pe zi și peste 10.000 – 15.000 de îmbolnăviri, par a continua.

Angajații de la IPJ Timiș au demarat o anchetă pentru vaccinări false la centrul de vaccinare de la Spitalul CFR din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului CFR Timișoara, plângere penală în privința unor vaccinări fictive în unitatea medicală pe care o conduce

Chiar conducerea conducerea unității, prin managerul Stela Iurciuc, a depus plângere la poliție după ce a descoperit mai multe certificate de vaccinare suspecte. Cazul a avut ca punct de plecare o sesizare din afara spitalului.

”În urma unui anunţ anonim primit de doamna manager Stela Iurciuc, s-a iniţiat o anchetă internă în urma căreia s-a decis notificarea şi predarea documentelor către Poliţia Timiş şi Secţia 3 Poliţie”, anunță unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

Managerul unității medicale din vestul țării spune că suspectează, fără să fie momentan sigură, 6 persoane. Deocamdată, nu se știe dacă este vorba despre ”vaccinare la chiuvetă sau despre certificate false de vaccinare.

”La o verificare a documentelor am sesizat lucruri în neregulă și am considerat, ca manager, că trebuie să fiu ajutată de specialiști ca să vedem dacă s-a făcut ceva rău sau nu, există suspiciunea rezonabilă, dar nu putem spune 100% că s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 6 persoane, avem suspiciunea că dozele nu au fost administrate sau certificatele să fie eliberate. Dacă ancheta va stabili asta, cadrelor medicale și persoanelor implicate care au contribuit la zădărnicia combaterii bolilor li se vor desface contractele de muncă, iar certificatele false de vaccinare se vor anula în instanță.

Dacă se dovedește că este așa”, a declarat, pentru Tion.ro, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Poliția Timiș a ridicat documente de la spitalul CFR

Ancheta oamenilor legii în acest caz este în plină desfășurare. Polițiștii au ridicat deja acte de la centrul de vaccinare și au început cercetările aferente.

”La data de 5 octombrie, la nivelul Poliției Municipiului Timișoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false, fapt pentru care polițiștii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Sursa citată mai informează că, de la începutul campania de imunizare, la centrul de vaccinare deschis la Spitalul CFR Timișoara s-au administrat 23.995 de doze de vaccin Pfizer și 680 cu ser Moderna.

ADVERTISEMENT