News

Poliția anunță o scădere a infracționalității în perioada Paștelui cu 17% față de anul trecut. Câte amenzi s-au acordat 

20.04.2020 | 15:37
Politia anunta o scadere a infractionalitatii in perioada Pastelui cu 17 fata de anul trecut Cate amenzi sau acordat
ADVERTISEMENT

Poliția Română anunță o scădere a infracționalității în perioada Paștelui cu 17% față de anul trecut. Pe de altă parte, în contextul Stării de urgență și a Ordonanțelor militare, un număr uriaș de amenzi s-au acordat pe teritoriul țării în ultimele zile.

Poliția anunță o scădere a infracționalității în perioada Paștelui cu 17% față de anul trecut. Câte amenzi s-au acordat

În comparație cu 2019, infracționalitatea din perioada Sărbătorilor de Paște a scăzut în România cu 17%, a informat luni şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Şefii Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au susținut declaraţii de presă pe tema intervenţiilor din perioada sărbătorilor de Paşte şi a incidentelor violente care au avut loc în Capitală, dar şi în alte zone ale ţării.

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbptori cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat.

ADVERTISEMENT

Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Polițiștii au dat 24.000 de sancţuini, 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare. Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea şi forma de a îndeplini toate misiunile

ADVERTISEMENT

Obiectivul este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a declarat Vasilşescu, subliniind că toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero”, a spus chestorul Vasilescu.

În ceea ce privește acțiunile Jandarmeriei, șeful instituției, Bogdan Enescu, a afirmat că de la startul declarării Stării de urgență a fost nevoie de o mobilizare excepțională a celor aflați în subordine.

ADVERTISEMENT

”În ultimele 72 de ore Jandarmeria a acționat cu o medie zilnică de 8000 de Jandarmi la nivel național. Au acționat în sprijinul acordat poliției în gestionarea evenimentelor survenite. Misiunea a fost paza centrelor de carantină și respectarea impunerilor Ordonanțelor Militare.”

  • 3000 de sancțiuni în valoare de 15 mililoane de lei au acordat jandarmii

Arestări în cazurile București, Hunedoara și Brașov

Șeful Poliţiei Române a mai declarat că în Hunedoara, unde poliţiştii au fost atacaţi, au fost arestate 4 persoane, în Braşov, au fost reţinute 8 persoane, iar în Capitală 11, în urma incidentelor din cartierul Rahova.

ADVERTISEMENT