News

Poliția, atacată violent de locuitorii dintr-un cartier din Hunedoara! Scene nemaivăzute în România. Video

18.04.2020 | 20:22
Politia atacata violent de locuitorii dintrun cartier din Hunedoara Scene nemaivazute in Romania Video
ADVERTISEMENT

Totul ar fi pornit de la un cetățean aflat în stare de ebrietate care a fost oprit de polițiști și rugat să se legitimeze. Bărbatul ar fi devenit agresiv și și-a aruncat bicicleta în mașina polițiștilor.

Poliția, atacată într-un cartier din Hunedoara

Bărbatului recalcicrant și s-au alăturat alte zeci de vecini nervoși care i-au atacat pe polițiști, nevoiți să se retragă. În momentul în care au venit întăririle, forțele de ordine au fost atacate cu pietre, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE ȘOCANTE CU MOMENTUL ÎN CARE POLIȚIȘTII SUNT ATACAȚI

Ordinea a fost restabilită, conform sursei citate. 3 persoane au fost reținute și duse la secția de poliție. Două autospeciale ale poliției au fost avariate grav.

„Polițiștii au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor”, au explicat și cei de la Hunedoara Liberă. 

Conform Adevărul, cartierul Micro 7, cel unde au avut loc incidentele, este unul dintre cele mai rău famate cartiere din România. „O plimbare pe străzile cartierului Micro 7 dezvăluie trecătorului o lume a sărăciei, în care comunismul le-a oferit oamenilor blocurile gri insalubre, cu încăperi înguste şi pereţi de beton, blocuri fără balcoane unde rufăraia este scoasă la uscat pe sârmele montate la pervazul bucătăriilor”, au remarcat cei de la Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, modul în care polițiștii au fost atacați nu este justificat de statutul social al oamenilor care locuiesc în zonă.

Polițiștii se aflau în cartierul Micro 6 pentru a verifica respectarea deplasării persoanelor pe spațiul public pe parcursul stării de urgență.

ADVERTISEMENT

IPJ Hunedoara și-a prezentat punctul de vedere referitor la incidentele de astăzi din cartierul hunedorean.

Având în vedere interesul mass-media față de incidentele din cartierul Micro 7, din Hunedoara, facem următoarele precizări: În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal. Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă. Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție. După identificarea participanților la agresiune, trei persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere. Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, au explicat reprezentanții autorităților din Hunedoara.

 

ADVERTISEMENT