News

Poliția Capitalei a depistat trei bordeluri clandestine. Proxenetism sub paravanul unor saloane de masaj

O serie de percheziții efectuate joi seară de polițiști au scos la iveală trei bordeluri clandestine. Sunt suspectate activități de proxenetism sub paravanul unor saloane de masaj.
16.02.2023 | 21:57
Politia Capitalei a depistat trei bordeluri clandestine Proxenetism sub paravanul unor saloane de masaj
Saloane de masaj din Capitală, folosite ca paravan pentru proxenetism. 17 persoane suspectate de activități de prostituție. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joi, 16 februarie, angajații de Poliția Capitalei au pus în aplicare mai multe mandate de percheziții în București. Au fost verificate persoane bănuite de proxenetism, sub paravanul unor saloane de masaj erotic.

Saloane de masaj din Capitală, folosite ca paravan pentru proxenetism. 17 persoane suspectate de activități de prostituție

Într-un comunicat dat publicității joi seara, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Serviciul Investigații Criminale, Sector 4, au anunțat că efectuează șase percheziții domiciliare, în municipiul București. Vizat este un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

ADVERTISEMENT

Un număr total de 17 persoane sunt suspectate că, în perioada octombrie 2022 – februarie 2023, ”ar fi înlesnit practicarea prostituției și ar fi obținut foloase patrimoniale, de pe urma acestei activități desfășurată de mai multe tinere, care activau sub paravanul unor saloane de masaj erotic”.

Sunt vizate de verificări trei saloanele de masaj erotic. Acestea sunt situate pe strada Agricultori Soimari și Litoralului. În ceea ce-i privește pe cei 17 suspecți, aceștia nu sunt cunoscuți, nu au cazier. În toată această afacere, ei se ocupau de toată organizarea: call center, pază, gestionarea banilor, organizare de petreceri de swingeri, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Conform primelor cercetări, fetele din aceste locații erau angajate cu carte de muncă, iar în casa de marcat se bătea doar masajul, serviciile sexuale nu apăreau în contabilitate, mai notează sursa citată.

Persoanele vizate de activitățile ilegale au fost duse la audieri.  Acțiunea din această seară a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Cercetările în acest caz extrem de grav sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Percheziții într-un dosar de proxenetism și în Prahova

Tot în această săptămână, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat şase percheziţii domiciliare într-un dosar de proxenetism. În acest caz, nouă persoane au fost duse la audieri. Descinderile au avut loc în municipiile Ploieşti şi Galaţi, în oraşul Chitila, respectiv într-o comună din judeţul Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

”În fapt, în perioada septembrie 2022 – februarie 2023, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane de sex feminin, asigurandu-le transportul acestora la diferite locaţii, precum şi protecţia efectivă, obţinând astfel foloase materiale. Prejudiciul cauzat este de 60.000 de lei”, conform IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT