News

Poliția Capitalei, record de dosare penale în 1 mai! Câte persoane cu adeverințe false au fost depistate

02.05.2020 | 09:48
Politia Capitalei record de dosare penale in 1 mai Cate persoane cu adeverinte false au fost depistate
Poliția Capitalei, record de dosare penale în 1 mai! Câte persoane cu adeverințe false au fost depistate. Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a întocmit un număr record de dosare penale în 1 mai. Mai mulți bucureșteni au încercat, vineri, să fenteze autoritățile și să se deplaseze cu adeverințe false.

Poliția Capitalei, record de dosare penale în 1 mai! Câte persoane cu adeverințe false au fost depistate

A fost record de dosare penale într-o singură zi întocmite de Poliția Capitalei. Foarte mulți bucureșteni au riscat sancțiuni pe 1 mai și, din păcate pentru ei, s-au lovit de oamenii legii aflați în verificare pe străzi.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 18 dosare penale au fost întocmite, în urmă cu o zi, de Poliția Capitalei. Toate acestea vin de pe urma unor declarații false. Reprezentanții forțelor de ordine spune că acesta este un record pentru o singură zi.

Prin intermediul unui comunicat al Poliției, se arată că e vorba de oameni care nu au contracte de muncă, dar au ieșit la plimbare cu adeverințe emise de angajatori.

ADVERTISEMENT

”În data de 01.05, în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor privind restricționarea circulației, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigada Rutieră, au întocmit 18 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals sub semnătură privată.

În urma verificării documentelor prezentate , a unor adeverințe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajați ai societăților respective.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităților de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverințelor.

Va informăm că aceste acțiuni continuă și încercările de eludare a legii vor fi descoperite.

Falsul în declarații este infracțiune și este pedepsit de legea penală.”, se arată în comunicatul Poliției, citat de g4media.

ADVERTISEMENT

Peste 500 de dosare penale la nivel național

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor militare, angajații din structurile ale M.A.I. au întocmit 511 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 3.957 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.066.342 de lei.

ADVERTISEMENT