News

Poliția, chemată de urgență la un liceu din Iași. Două fete s-au bătut cu pumni și picioare, sub privirile colegilor

Două eleve s-au bătut la o școală din Iași, sub privirile colegilor nepăsători, care nu au intervenit pentru a aplana conflictul.
27.09.2022 | 19:33
Politia chemata de urgenta la un liceu din Iasi Doua fete sau batut cu pumni si picioare sub privirile colegilor
Bătaie în liceu, în Iași.
ADVERTISEMENT

Polițiștii ieșeni au deschis o anchetă după ce două eleve din clasa a noua s-au bătut. Incidentul a fost filmat de colegi, care se amuzau copios pe seama bătăii dintre fete.

Două fete s-au bătut într-un liceu din Iași

Bătaia a fost înregistrată la Colegiul Tehnic “I.C.Ştefănescu” din Iaşi, fetele lovindu-se cu pumnii și picioarele.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, conducerea liceului a demarat o anchetă după ce imaginile au ajuns pe internet.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea clarificării întregii situaţii”, au transmis reprezentanţii Poliţiei din Iaşi.

Mai mult, oamenii legii au discutat cu mai mulți elevi ai acestui liceu în cadrul campaniei ”Școala fără bullying”. Tinerii au primit informații despre principalele cauze ale fenomenului de bullying, dar și despre alte forme de agresiune des întâlnite în școli.

ADVERTISEMENT

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a adăugat: ”În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea clarificării întregii situații de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecință”.

Dolores Voinea, director al Colegiului Tehnic ”I. C. Ștefanescu” Iași a anunțat că cei implicați în incident vor fi sancționați disciplinar: ”Analizăm, aplicăm și sprijinim dacă putem să le corectăm comportamentul nedorit. Deja i-am programat la consiliere psihologică. Am avut întrevedere cu părinții și încercăm să facem să fie cum trebuie”.

ADVERTISEMENT

Psihologul Radu Leca a subliniat că în școlile din România a apărut o nouă metodă de bullying.

Bullyingul a reapărut în școli cu o forță fantastică datorită faptului că majoritatea părinților au stat într-o așteptare și într-o foarte marie furie în interiorul caselor. Aveam de-a face cu o nouă formă de bullying prezentă în școlile din România.

ADVERTISEMENT

Sunt alese victime, respectiv copii sensibili, care nu pot socializa cu ușurință și sunt sunați la diferite ore, de diferiți colegi care creează o ruletă. Ruleta se realizează pe grupurile de WhatsApp și se alege, nu la întâmplare, victima, respectiv victima care va ceda cu siguranță sau care va plânge imediat cum se închide apelul. Apelul este realizat sub formă de unknown caller/unknown id (apelant necunoscut), iar vorbele care îi sunt spuse victimei la telefon sunt grele și au legătură cu defecte fizice, defecte emoționale și/sau elemente psiho-emoționale care creează efecte negative, respectiv anxietate, depresie, ticuri sau tulburare obsesiv-compulsivă.

Acești copii sunt scoși în afara societății academice din interiorul școlilor, sunt scoși în afara a tot ceea ce înseamnă grupuri de Whatsapp, sunt marginalizați, sunt sunați noaptea și ziua de către copiii populari.

Există posibilitatea ca acest bullying să fie oprit atât timp cât părinții victimei reclamă acest lucru, mai întâi dirigintelui și ulterior să creează, fără niciun fel de rușine, o primă hârtie oficială cu număr de înregistrare către cabinetul directorului și ulterior către Ministerul Educației. Acest fenomen trebuie să fie oprit, iar copiii noștri sensibili trebuie să fie protejați“, a precizat psihologul, conform DC News.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: