ADVERTISEMENT
News

Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac: “Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic”

Autor: Marian Popovici | 17.05.2020 | 19:15
Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac:
Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac: "Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic". Sursă foto: hepta.ro

Mii de români aşteaptă să intre în ţară la Nădlac, fie pe jos, fie cu maşinile. Pe sensul dinspre Ungaria sunt deschise şapte artere la Nădlac I şi şase la Nădlac II. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a transmis că 10.909 persoane au intrat în ţară din Ungaria pe 16 mai, iar dintre acestea circa 8000 de persoane au fost trimise în izolare. 

ADVERTISEMENT

Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul şef de poliţie Laura Bondar, a declarat: “Avem deschise la PTF Borş, 7 artere la intrarea în ţară, iar la ieşire, 4 artere.

În ultimele 24 de ore au intrat aproximativ 2.700 de persoane cu 1.700 de mijloace de transport, iar la ieşire s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 1.700 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I sunt deschise la intrare 7 artere, la ieşire, 6 artere. S-au efectuat formalităţile de frontieră, la intrare, pentru aproximativ 4.100 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport, iar la ieşire din ţară, 6.300 de persoane cu 1.900 de mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II sunt deschise 6 artere la intrarea în ţară şi 2 artere la ieşirea din ţară. Au fost efectuate formalităţile de frontieră la aproximativ 4.300 de persoane cu 2.600 de mijloace pe sensul de intrare în ţară, iar la ieşire s-au prezentat 2.600 de persoane cu 1.900 de mijloace de transport”, a declarat Laura Bondar pentru News.ro.

“Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic”

Fiecare persoană care trece prin punctele de frontieră trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere şi trebuie să treacă prin triajul epidemiologic: “În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură, chiar dacă s-a instituit starea de alertă.

Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe propria răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic.

ADVERTISEMENT

Precizez că aceste măsuri sunt necesare, în contextul actual, pentru prevenirea vrsului SARS-CoV- 2”, a mai declarat Laura Bondar.

Din cauza controlului anevoios, în punctele de trecere a Frontierei s-a format o coadă imensă de oameni care vor să treacă pe jos şi care au ajuns cu diferite mijloace de transport până la graniţă. Coada de maşini se întinde pe mai mulţi kilometri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!