News

Poliția de Frontieră face angajări. Sute de posturi disponibile prin încadrare directă

Poliția de Frontieră vrea să angajeze 420 de oameni pentru a acoperi deficitul de personal, angajările urmând să se desfășoare în două etape.
18.09.2021 | 10:59
Politia de Frontiera face angajari Sute de posturi disponibile prin incadrare directa
Poliția de Frontieră face angajări/ Foto: Facebook - Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Pentru reducerea deficitului de personal existent, Poliția de Frontieră Română a inițiat procedura de ocupare prin concurs, prin încadrare directă, a 420 de posturi vacante de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi personal contractual.

Într-o primă fază, sunt disponibile 192 de posturi vacante de agenți de poliție din structurile operative, în specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei.

ADVERTISEMENT

Anunțurile de concurs au fost publicate pe paginile oficiale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și structurilor teritoriale organizatoare.

Dosarele pentru angajare pot fi depuse până pe 30 septembrie

Repartizarea celor 192 de posturi de agenți de poliție scoase la concurs se face astfel:

-30 posturi vacante în cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei București-Otopeni;
-20 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași;
-15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu;
-15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea;
-34 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației;
-48 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara;
-30 posturi vacante în cadrul Gărzii de Coastă.

ADVERTISEMENT

Doritorii își pot trimite dosarul de concurs, inclusiv în zilele nelucrătoare, exclusiv în format electronic la adresele de e-mail menționate postate pe site-ul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, data limită de depunere fiind 30 septembrie, ora 14.00.

Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițiile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-urile instituţionale şi pot fi obținute şi de la structurile de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră, Gărzii de Coastă, precum şi avizierele de la sediile instituțiilor”, precizează Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Prin angajările preconizate se urmărește creșterea și consolidarea capacității de acțiune la nivelul structurilor teritoriale și, implicit, întărirea componentei operative a Poliției de Frontieră Române.