News

Poliția din Afganistan a revenit la posturi pe aeroportul din Kabul. „Asigură securitatea împreună cu talibanii”

Poliția afgană a revenit la posturi pe aeroportul din Kabul, alături de luptători talibani.
12.09.2021 | 13:43
Politia din Afganistan a revenit la posturi pe aeroportul din Kabul Asigura securitatea impreuna cu talibanii
ADVERTISEMENT

Poliția din Afganistan a revenit duminică pe aeroportul din Kabul și și-a reluat activitatea la punctele de control alături de luptătorii talibani. Anunțul a fost făcut de ofițeri ai forțelor de poliție.

Un jurnalist al AFP aflat la faţa locului a observat că membri ai poliţiei afgane se aflau duminică la mai multe puncte de control situate în afara principalelor clădiri ale aeroportului, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Premieră pe aeroportul din Kabul. Poliția afgană a revenit la posturi

„Am revenit ieri la muncă, la peste două săptămâni după ce am fost trimis acasă”, a declarat pentru AFP unul dintre poliţişti, sub acoperirea anonimatului.

„Am primit un telefon de la un înalt comandant taliban care mi-a cerut să revin. A fost minunat ieri. Sunt foarte bucuros să lucrez din nou”, a declarat alt polițist.

ADVERTISEMENT

„Ei asigură securitatea împreună cu talibanii”, a confirmat un angajat al aeroportului, însărcinat cu securitatea pentru o companie privată.

Talibanii au preluat controlul asupra ţării pe 15 august, după 20 de ani de când au fost alungaţi de la putere de o coaliţie condusă de SUA,

ADVERTISEMENT

La sfârşitul lunii august au fost scene de haos pe aeroportul din Kabul, cu mii de afgani, speriaţi de întoarcerea talibanilor, încercând cu disperare să urce în avioanele puse la dispoziţie.

De câteva zile sunt semne de revenire la normal pe aeroportul din Kabul

Două zboruri charter operate de Qatar Airways au decolat în această săptămână. La bord se aflau cetăţeni străini şi afgani.

ADVERTISEMENT

Compania aeriană naţională pakistaneză PIA estimează că de luni va relua zborurile comerciale între Islamabad şi Kabul.

Joe Biden se apără după retragerea din Afganistan

„Şaptezeci la sută dintre cetăţenii americani cred că trebuia să ne retragem din Afganistan, unde au fost cheltuiţi atâţia bani, dar ideea este că nu le convine modul în care ne-am retras.

Dar este greu să le explicăm tuturor; cum altfel să te retragi dintr-o ţară?!”, a declarat Joseph Biden la ceremonia de comemorare a atentatelor din septembrie 2001.

ADVERTISEMENT
Tags: