News

Poliția din Germania a arestat patru suspecți ISIS. Pregăteau atentate la bazele militare americane

15.04.2020 | 15:28
Politia din Germania a arestat patru suspecti ISIS Pregateau atentate la bazele militare americane
ADVERTISEMENT

Poliția din Germania a arestat patru membri ai grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), care sunt suspectați că ar fi pregătit atentate.

Poliția din Germania a arestat patru suspecți ISIS

Conform publicației The Independent, cei patru bărbați suspecți de a face parte din ISIS au fost arestați de poliția din Germania, miercuri dimineață, în diferite locații din landul Renania de Nord-Westfalia.

ADVERTISEMENT

Persoanele reținute au fost identificate drept Azizjon B., Muhammadali G., Farhodshoh K. și Sunatullokh K., toți fiind cetățeni din Tadjikistan, și despre care se crede că pregăteau atentate la bazele militare americane.

Presa germană scrie că liderul grupului, un bărbat de 30 de ani din Tadjikistan identificat drept Ravsan B., se află în închisoare încă de anul trecut, pe baza unor acuzații privind arme de foc.

ADVERTISEMENT

Șefii ISIS le-au cerut adepților să evite Europa din cauza coronavirusului

Procurorii germani au spus că bărbații reținuți au jurat credință ISIS la începutul anului 2019 și s-au aflat în contact cu persoane aflate la vârful organizației teroriste.

Cei patru ar fi vrut să comită un atac în Tadjikistan, însă au renunțat și s-au îndreptat către ținte din Germania, inclusiv către bazele militare deținute de SUA în această țară.

ADVERTISEMENT

Șefii ISIS le-au cerut tuturor membrilor să se spele mai des pe mâini în contextul pandemiei de coronavirus şi i-a sfătuit să nu călătorească în Europa, acestea fiind doar câteva dintre măsurile luate.

În ultimul newsletter al-Naba difuzat de organizaţia teroristă, mijloc de comunicare prin care membrii erau îndemnaţi să atace ţări occidentale, de această dată li s-a transmis ”să stea departe pentru moment de pământul cu epidemie”.

ADVERTISEMENT

Ultimul atac terorist de proporții al ISIS a avut loc anul trecut la o nuntă din Kabul, capitala Afganistanului, în urma căruia au murit 63 de persoane și aproape 200 au fost rănite.

ADVERTISEMENT
Tags: