News

Unde a fost găsită Luminiţa, fata de 13 ani dispărută de 2 zile din Neamț. Descoperirea polițiștilor. Update

Alertă în județul Neamț. Luminița Elena Bîrsan, în vârstă de 13 ani, dată dispărută după ce a plecat să păzească animalele pe câmp
30.03.2024 | 18:14
Unde a fost gasita Luminita fata de 13 ani disparuta de 2 zile din Neamt Descoperirea politistilor Update
O fată de 13 ani este căutată cu disperare de poliție și familie. A dispărut de acasă de două zile după ce a ieșit cu animalele pe câmp. Sursa foto: Colaj foto/ Poliția Română / Observator
ADVERTISEMENT
30-03-2024
16:28

Fetița de 13 ani dispărută de două zile a fost găsită într-o livadă

Luminiţa a fost descoperită sâmbătă după-amiază într-o livadă din localitatea Chicirea, au comunicat autorităţile judeţene din Neamţ. Acest loc coincide cu zona în care adolescenta a fost văzută ultima dată în seara zilei de 28 martie, adunând flori.

Potrivit surselor locale citate de Observator, tânăra ar fi plecat de acasă în urma unor neînţelegeri cu tatăl său şi i-a fost frică să se întoarcă. La momentul găsirii ei, se arată că se afla într-o stare avansată de oboseală, iar la prima vedere  pare să nu fi fost victima vreunei infracțiuni, conform informaţiilor furnizate de news.ro.

Fata a fost căutată de o echipă impresionantă de salvatori, formată din poliţişti din cadrul Inspectoratelor judeţene Neamţ şi Iaşi, jandarmi din Bacău, pompieri, pădurari şi voluntari. 

O adolescentă de 13 ani din județul Neamț, Luminița Elena Bîrsan, este căutată cu disperare de către autorități și voluntari, după ce a dispărut fără urmă în urmă cu două zile.

Fetiță de 13 ani, dispărută de două zile de acasă

Potrivit familiei, ea a plecat de acasă pentru a păzi animalele pe câmp, dar nu s-a mai întors. Ultima dată a fost văzută culegând flori la marginea unei păduri.

ADVERTISEMENT

Dispariția Luminiței a fost raportată autorităților abia sâmbătă, deși ea a fost de negăsit de două zile. Semnalmentele și fotografia ei au fost făcute publice de către poliție, care îndeamnă orice persoană care o vede sau deține informații despre ea să anunțe autoritățile.

Polițiștii din județul Neamț au fost alertați de dispariție prin intermediul unui apel la 112, făcut de către mama adolescentei. Luminița a fost văzută ultima dată în seara zilei de 28 martie, în apropierea unei păduri din apropierea satului Chicirea.

ADVERTISEMENT

Autoritățile precizează că adolescenta are 1,40 metri înălțime, cântărește 40 de kilograme și are ochi verzi, păr șaten. Ea purta pantaloni de culoare albastră, geacă roșie și pantofi sport negri.

„La data de 30 martie, polițiștii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Sagna a fost sesizați, prin apel 112,  de catre o femeie, din comuna Stanita, cu privire la faptul că fiica sa, Bîrsan Luminiţa Elena, în vârstă de 13 ani, a plecat de la domiciliu în data de 28 martie a.c., pentru a avea grijă de animale pe câmp și nu a mai revenit până în prezent.

ADVERTISEMENT

Ultima dată minora a fost văzută în seara zilei de 28 martie culegând flori, în în apropierea pădurii de lângă satul Chicirea. Semnalmente: înălțime 1,40 m, greutate 40 kg, ochi verzi, păr șaten. Aceasta purta pantaloni tip jeans de culoare albastru, geacă din fâș de culoare roșie, fiind încălțată cu pantofi sport de culoare nergu și având capul descoperit”, potrivit comunicatului emis de reprezentanții IPJ Neamţ.

Dispariția fetei anunțată prin Ro-Alert

Conform Observator, în urma dispariției, a fost trimis un mesaj Ro-Alert către populația din patru comune ale județului Neamț și din două localități din județul Iași, pentru a solicita sprijinul în găsirea fetei.

ADVERTISEMENT

Echipe de căutare formate din angajați ai Ministerului de Interne și voluntari sunt mobilizate și verifică zonele unde se presupune că ar putea fi Luminița. Orice informație despre adolescentă este rugată să fie raportată la numărul de urgență 112.

ADVERTISEMENT