ADVERTISEMENT
News

Poliția din Turcia a arestat 27 de persoane care pregăteau un atac terorist. Gruparea, vinovată de mai multe atentate

Autor: Adrian Baciu | 19.07.2020 | 17:07
Poliția din Turcia a arestat 27 de persoane care pregăteau un atac terorist. Gruparea, vinovată de mai multe atentate
Poliția din Turcia a arestat 27 de persoane care pregăteau un atac terorist. Gruparea, vinovată de mai multe atentate. Foto: hepta.ro

Poliția din Turcia a împiedicat un atentat terorist de proporții, după ce a arestat 27 de persoane care pregăteau un atac.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, islamiștii pregăteau un atac de răzbunare pentru o serie de postări insultătoare împotriva profetului Mahomed apărute pe reţelele sociale.

Suspecții reținuți în Turcia aveau legături strânse cu gruparea Stat Islamic (SI), acuzată de o serie de atentate sângeroase în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

27 de persoane care pregăteau un atac terorist, arestate în Turcia

O grupare teroristă bine consolidată, alcătuită din 27 de oameni, punea la cale un atac terorist în Turcia, scrie Daily Sabah.

Din fericire, autoritățile din Turcia au intrat pe fir și islamiștii au fost arestați duminică, înainte de a-și pune în aplicare planul sângeros.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au recurs la arestări după ce au intrat în posesia unor informații conform cărora aceștia puneau la cale o răzbunare violentă pentru postările jignitoare împotriva islamismului apărute pe rețelele sociale.

Gruparea Stat Islamic, vinovată de mai multe atentate în ultimii ani

În ultimii ani, Gruparea SI s-a făcut vinovată de mai multe atacuri pe teritoriul Turciei, printre care cel de pe 1 ianuarie 2017 asupra unui club din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni, şi bombardarea centrului istoric al acestui oraş în 2016, atac soldat cu 12 morţi.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2017, 39 de persoane au fost ucise și 69 rănite, după ce un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare într-un club din Istanbul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane.

Autoritățile din Turcia au informat că, până la jumătatea lui 2020, au prevenit 96 de atacuri teroriste și au arestat 54 de suspecți. În 2019, forțele de securitate turce au dejucat 328 de atentate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!