Sporturi

Poliția engleză l-a reținut pe principalul suspect al uciderii fostului canotor Tudor Simionov! E fiul unui terorist condamnat pe viață. VIDEO

03.01.2019 | 16:39
Politia engleza la retinut pe principalul suspect al uciderii fostului canotor Tudor Simionov E fiul unui terorist condamnat pe viata VIDEO
ADVERTISEMENT

Poliția engleză s-a mișcat repede și l-a reținut pe principalul suspect al uciderii fostului canotor Tudor Simionov! Acesta este un tânăr de 26 de ani și se află deja în plină anchetă. În urma scandalului în care și-a pierdut viața cetățeanul român, au existat și alte victime ale celor 9 atacatori. Doi bărbați și o femeie au suferit răni ușoare, dar viața lor nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Presa din Albion a scris că în clubul pe care îl păzea românul ar fi avut loc o petrecere deocheată organizată de lordul Edward Davenport, poreclit Fast Eddie. Acesta a fost condamnat în trecut la 8 ani şi 7 luni de închisoare în urma unei fraude de 4,5 milioane de lire sterline. A reușit să scape după 3 ani, motivând sănătatea șubredă.


UPDATE 16.40 / Ies la iveală noi detalii în cazul uciderii fostului canotor Tudor Simionov. Principalul suspect, Imran Mostafa Kamel, a mai fost condamnat în trecut la 11 ani de închisoare pentru un jaf armat asupra unui magazin de bijuterii, dar a fost eliberat după ce a ispășit mai puțin de jumătate din pedeapsă. În plus, tatăl său, Abu Hamza (60 de ani), este un cleric egiptean care se află în închisoare, fiind condamnat pe viață într-un penitenciar de maximă siguranță din Colorado pentru acte de terorism. Pe numele său au fost 16 capete de acuzare, printre care instigare la violență și ură rasială.

ADVERTISEMENT

Mai mulți martori ai incidentului spun că Tudor Simionov a fost ucis în jurul orei 5.30 dimineața. Fostul canotor ieșise afară pentru a-și ajuta colegii într-o altercație care avea loc la intrarea în clubul unde lucra. În bătaie erau implicați bodyguarzi și un grup de scandalagii care voiau să intre fără să aibă invitație.

Poliția engleză l-a reținut pe principalul suspect al uciderii fostului canotor Tudor Simionov!

“După 30 de secunde s-a întors şi sângera. L-am ajutat să intre în toaletă. Sacoul său era plin de sângele care îi curgea din piept… A mai trăit cam un minut. A murit în faţa mea, cu ochii deschişi, uitându-se la mine. Domnul Simionov muncea bodyguard pentru o petrecere privată, când mai mulţi bărbaţi au încercat să dea buzna la petrecere. Domnul Simionov a fost foarte curajos pentru că şi-a apărat colegul. De asemenea a încercat să protejeze alţi oameni de la petrecere. Cred că dacă unii dintre aceşti oameni intrau la petrecere, ar fi cauzat probleme mai multe. Este descris ca un erou în Londra”, a afirmat Martin Brunt, jurnalist Sky News.

ADVERTISEMENT

“A făcut canotaj, nu l-am cunoscut foarte bine, este o generaţie mai mică cu zece ani faţă de mine, dar în ultimul timp concura la concursuri de Masters, la veterani”, a spus Dorin Alupei, oficial al Federaţiei Române de Canotaj despre Tudor Simionov.

  • 33 de ani avea Tudor Simionov, fostul canotor ucis în Marea Britanie