News

Poliția italiană a arestat 14 români pentru clonare de carduri bancare. Pe ce au cheltuit banii

Nu mai puțin de 14 cetățeni români au fost arestați în Italia pentru clonarea de carduri bancare. Indivizii făceau parte dintr-o bandă organizată și au dat peste 20 de lovituri.
17.08.2022 | 20:04
Politia italiana a arestat 14 romani pentru clonare de carduri bancare Pe ce au cheltuit banii
Clonatorii de carduri de credit, prinși în Italia. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Potrivit Poliției din Italia, cei 14 români au comis 20 de retrageri frauduloase de bani de la bancomat.

14 români, arestați pentru că au clonat carduri

Banda specializată în clonatul de carduri de credit activa pe întreg teritoriul Italiei, însă arestările au avut loc la Ancona, în regiunea Marche. Indivizii au vârste cuprinse între 29 și 59 de ani și au ”antecedente penale îndelungate”.

ADVERTISEMENT

Hoții au trăit pe picior mare o perioadă, cu banii furați, potrivit anchetatorilor. Fără să stea pe gânduri, aceștia au reinvestit banii în produse scumpe, printre care tablete și telefoane smart.

Suspecții au fost acuzați de ”furt cu circumstanţe agravante, deţinere de bunuri furate şi falsificare de instrumente de plată altele decât numerar”, potrivit sursei citate, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de infracțiuni au fost comise, în perioada septembrie 2020 și ianuarie 2021 în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forli-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara şi Fermo. Victimele care au fost identificate au vârste cuprinse între 59 și 89 de ani.

Infractorii din România sunt faimoși peste pentru clonatul de carduri. Numele lui Ionuț Nedelcu nu le spune nimic românilor, însă este cunoscut de toată India. Conform publicației Times of India, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost arestat de mai multe ori în ultimii ani pentru astfel de infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Nedelcu deține multe recorduri în rândul acestor infractori, specializați în clonat de carduri. Polițiștii din India au găsit asupra sa 166 de carduri, din care 72 erau clonate.

Între timp, în Italia o asistentă medicală din România a fost arestată pentru că fura cardurile de credit ale clienților și făcea cumpărături, fără nicio reținere. Aceasta mergea la magazine și cumpăra mereu până în 25 de euro, pentru a nu fi nevoită să introducă codul PIN.

ADVERTISEMENT

Confruntată de polițiști, femeia a mărturisit că nu mai ține minte câte carduri a furat, însă nici nu își poate justifica gestul. Presa din Italia anunță că aceasta avea un salariu de 1.400 de euro pe lună, deci nu poate spune că era extrem de săracă.

ADVERTISEMENT
Tags: