News

Poliția Locală Constanța renunță la Whatsapp pe motiv că nu respectă prevederile legale în vigoare

25.01.2021 | 17:38
Politia Locala Constanta renunta la Whatsapp pe motiv ca nu respecta prevederile legale in vigoare
ADVERTISEMENT

Poliția Locală din Constanța va lua o decizie radicală de la 1 februarie 2021. Instituția a anunțat, oficial, că renunță la Whatsapp pe motiv că aplicația nu respectă prevederile legale în vigoare.

Instituția primăriei a emis un comunicat de presă, luni, în care explică pe larg motivele care fac ca aplicația să nu se mai plieze normelor de funcționare a Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Primăria din Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu două linii telefonice pentru a răspunde solicitărilor populației în caz de urgență.

Poliția Locală Constanța renunță la Whatsapp

Numărul de Whatsapp al Poliției Locale din Constanța nu va mai fi disponibil începând din 1 februarie 2021. Această decizie s-a luat după ce s-a constatat că aplicația folosită în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare.

ADVERTISEMENT

”În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicația WhatsApp folosită de către Direcția Generală Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare.

Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia”, anunță pe Facebook Primăria Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit instituției, în momentul de față, specialiștii din Primăria Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu două linii telefonice.

”Până la implementarea celor de mai sus, dispeceratul Poliției Locale preia permanent solicitările constănțenilor la numărul de telefon 0241/484205. Totodată sesizările pot fi transmise în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa de email poliția.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro”, se menționează în finalul postării.

ADVERTISEMENT

De ce renunță milioane de oameni la WhatsApp?

La nivel mondial, WhatsApp a pierdut și continuă să piardă milioane de utilizatori. Totul după ce compania a anunțat noile politici de confidențialitate.

Principalele modificări vor afecta modul în care WhatsApp procesează datele utilizatorilor, modul în care companiile pot folosi serviciile găzduite de Facebook pentru a stoca şi gestiona conversaţiile din WhatsApp şi în felul în care colaborează cu Facebook pentru ”a intregra produsele din portofoliul companiei Facebook”, conform thehackernews.com.

Cei care nu sunt de acord cu noua politică de confidențialitate impusă de WhatsApp, nu vor mai putea folosi aplicația începând cu data de 8 februarie 2021, iar conturile lor vor fi eliminate.

ADVERTISEMENT
Tags: