News

Politia Locala, desființată într-o comună din Hunedoara. Cum a explicat primarul această decizie

05.02.2021 | 17:21
Politia Locala desfiintata intro comuna din Hunedoara Cum a explicat primarul aceasta decizie
Politia Locala, desființată într-o comună din Hunedoara. Cum a explicat primarul această decizie Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul comunei hunedorene Șoimuș a anunțat desființarea Poliției Locale. Mihai Gabriel Irimie consideră că nu mai este necesară existența acesteia, întrucât pe raza comunei există o secție de poliție națională. În plus, consultările cu cetățenii au scos la iveală că aceasta era și dorința oamenilor. 

Edilul și-a anunțat cetățenii pe Facebook. Aceștia din urmă au apreciat ideea conducătorului lor și l-au felicitat pentru inițiativele îndrăznețe.

ADVERTISEMENT

În plus, primarul le-a explicat și că dorește să investească banii în proiecte actuale, dar și să-i folosească pentru unele viitoare, care vor ajuta la dezvoltarea localității. El a anunțat montarea unor camere video în fiecare intersecție din comună.

Un primar hunedorean a decis desființarea Poliției Locale: „Nu mai este necesară existența ei”

„În ultima ședința de consilu local s-a votat desființarea Poliției Locale. Decizia de a iniția acest proiect de hotărâre de consiliu a venit în urmă consultării populației din comună Șoimuș”, a scris pe Facebook Mihai Gabriel Irimie.

ADVERTISEMENT

„Am considerat că având secție de poliție natională pe rază comunei nu mai era necesară existența poliției locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajați vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor în derulare și a celor care urmează a fi accesate, adică vor merge în investiții pentru dezvoltarea comunității”, a adăugat acesta.

Reacțiile cetățenilor au fost unele cât se poate de pozitive. Majoritatea celor ce au văzut postarea distribuită de primar nu au ezitat în a-l felicita pe acesta. Oamenii nu au uitat să menționeze nici că treaba făcută până cum este una foarte bună, iar localitatea arată exemplar.

ADVERTISEMENT

Unul dintre oamenii care au comentat i-a sugerat edilului instalarea unor camere de supraveghere în intersecțiile din comună. Răspunsul a venit prompt: „se vor monta camere în toate intersectiile, acum se lucrează la proiect”.

Nu au lipsit nici criticile, dar la adresa polițiștilor: „Foarte bine! Oricum acesti pseudo-funcționari nu există și nimeni nu le întelege rostul. Sper să îți urmeze exemplul și primăriile de la orașe!”, „poliția locală, o căpușă bugetară”, au fost unele dintre reacțiile celor ce au văzut postarea.

ADVERTISEMENT

Mihai Gabriel Irimie este la al doilea mandat la cârma comunei Șoimuș. Primarul Partidului Național Liberal a declarat încă de la depunerea celui de al doilea jurământ că are planuri mărețe pentru localitatea pe care o conduce: „am început multe proiecte în mandatul trecut și avem obligația să le finalizăm. De asemenea avem câteva obiective pe care ni le-am propus. Obiective îndrăznețe, dar care sunt sigur că le vom duce la bun sfârșit.

„Ne dorim, împreună cu echipa de consilieri ai PNL și noul viceprimar, Adrian Pleșa, să transformăm radical comuna Șoimuș prin câteva proiecte legate de turism. Continuăm investițiile în infrastructură, atât cea de apă și canal, cât și cea rutieră. Nu vom uita nici cultura, nici cultele. Avem începute câteva proiecte în acest sens pe care le vom finaliza și vom veni cu altele noi”, a spus acesta, potrivit publicației GlasulHd.

ADVERTISEMENT
Tags: