News

Poliția Locală din Sectorul 4, atacată cu piatră cubică. Autospeciala a fost distrusă

Un bărbat a atacat un echipaj al Poliției Locale Sector 4, aruncând cu bucăți de piatră cubică. Mașina polițiștilor a fost avariată
01.04.2023 | 15:49
Politia Locala din Sectorul 4 atacata cu piatra cubica Autospeciala a fost distrusa
Bărbatul care a atacat echipajul de Poliție Locală a fost prins Sursa foto: Sectorul4News
ADVERTISEMENT

Atacul a fost comis sâmbătă de un bărbat în vârstă de 29 de ani în pasajul Unirii din București. Bărbatul a spart geamurile laterale și luneta mașinii cu bucăți de piatră cubică, după care a fugit, fiind prins în Centrul Vechi al Capitalei.

Poliția Locală din Sectorul 4, atacată cu piatră cubică

Echipajul Poliției Locale, atacat cu bucăți de piatră cubică, se afla la intrarea în pasaj Unirii, din București, pe sensul dinspre Piața Universității către Bulevardul Dimitrie Cantemir.

ADVERTISEMENT

”Din fericire, agentul care se afla în misiune de monitorizare a traficului din zonă nu a fost rănit, însă două dintre geamurile laterale și luneta autospecialei în care acesta se afla au fost distruse.

Extrem de recalcitrant, agresorul a fugit de la fața locului, fiind, ulterior, prins în Centrul Vechi, identificat și predat polițiștilor Secției 14, care au efectuat cercetări la fața locului pentru distrugere și tulburare a ordinii si liniștii publice”, a informat Poliția Sector 4, citată de Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Polițist local, atacat în misiune

Nu este prima dată când polițiștii locali sunt țintele unor atacuri. În mai 2022, un polițist local din Galați a ajuns la spital după ce echipajul din care făcea parte a fost atacat prin aruncarea mai multor obiecte de la etajele unui imobil.

La acea vreme, Poliția Locală Galați a fost sesizată prin dispecerat despre un caz de tulburarea ordinii și liniștii publice într-o zonă de la periferia municipiului.  ”La fața locului s-a deplasat o echipă formată din doi polițiști locali care a gasit la adresa respectivă trei persoane ce au refuzat să se legitimeze. A fost necesară intervenția echipei în vederea conducerii și identificării acestora la sediul Politiei Locale.

ADVERTISEMENT

În acel moment s-a declanșat de către locatarii blocului respectiv o ‘canonadă’, în urma căreia au fost aruncate de la geamurile imobilului, de către ocupanții acestuia, mai multe obiecte și păr’i de mobilier. 

Drept urmare un polițist local a fost lovit la cap de un asemenea ‘proiectil’ suferind mai multe leziuni majore ce au declanșat o hemoragie masivă. Având în vedere această situație s-a cerut intervenția unor echipe suplimentare, atât de la Poliția Locală cât și a celor specializate ale Poliției Române, în vederea detensionării situației. 

ADVERTISEMENT

Ulterior, cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției Române în vederea efectuării cercetărilor necesare. […] În ceea ce privește situația colegului nostru de la Poliția Locală Galați acesta a fost supus mai multor proceduri și analize (inclusiv tomografie) și se află în continuare sub observație, deși a fost externat”, se arăta într-o postare pe pe pagina de Facebook Meridian poliția locală.

ADVERTISEMENT
Tags: