Poliția, nonstop pe urmele Simonei Halep. Condiții draconice la Australian Open 2021

Cristi Maciuca   
în Simona Halep
25/11/2020, 13:41
Poliția, nonstop pe urmele Simonei Halep. Condiții draconice la Australian Open 2021
Poliția, nonstop pe urmele Simonei Halep. Condiții draconice la Australian Open 2021. FOTO: hepta.ro

Simona Halep (29 de ani) va trebui să îndure condiții teribile, dacă va alege să meargă la Australian Open 2021. Pe lângă faptul că vor trebui să stea în carantină 14 zile, toate jucătoarele din afara Australiei vor avea parte de un tratament greu de suportat.

Autoritățile de la „Antipozi” sunt gata să pregătească măsuri drastice, cum ar fi apelarea la ajutorul poliției pentru a urmări jucătorii de tenis în fiecare moment.

Primul turneul de Grand Slam al anului 2021 este programat să se desfășoare între 18 și 31 ianuarie.

Condiții dure la Australian Open 2021. Vaccinul anti-COVID-19, posibil să fie obligatoriu

Având în vedere că în ultima perioadă se discută tot mai des despre apariția unui vaccin anti-COVID-19, care ar trebui să fie gata până la finalul anului, lumea tenisului vorbește deja despre o posibilă vaccinare a participanților la US Open.

Dacă vaccinul va fi disponibil la data începerii turneului de la „Antipozi”, organizatorii australieni ar putea cere de la jucători dovada vaccinării. Nu toată lumea este însă de acord cu acest lucru. Locul 1 în ierarhia ATP, Novak Djokovic este unul dintre sceptici. În schimb, Andy Murray e de părere că vaccinarea ar fi un proces „ideal pentru viitorul sportului”.

„Sunt încrezător că Openul Australiei va avea loc la începutul anului. Nu pot spune încă în ce condiţii şi când, dar muncim în acest sens. Nu e un lucru simplu să avem sute poate chiar mai bine de o mie de sportivi, plus cei care îi susţin, jurnalişti care vor veni aici pentru un eveniment foarte important.

Trebuie făcut totul în siguranţă, trebuie făcut corect”, a declarat Daniel Andrews, premierul statului Victoria, pentru theage.com.

Data de începere a Australian Open 2021, în pericol să fie schimbată

Data de start a primului Grand Slam din 2021 ar putea să nu mai fie 18 ianuarie, așa cum e stabilit în acest moment. Ministrul Sportului din Victoria a declarat că, sunt șanse foarte mari ca turneul de la „Antipozi” să fie decalat cu cel mult două săptămâni.

În lumea tenisului a apărut și varianta ca Australian Open 2021 să se desfășoare în martie sau în aprilie, dar organizatorii nu își doresc așa ceva, din cauza climei dificile din acele luni ale anului.

Închide ×