ADVERTISEMENT
News

Poliția Română a reținut 63 de persoane în cadrul operaţiunii ”Trivium”. Forțe din 17 state europene implicate în acțiune

Autor: Adrian Baciu | 21.04.2021 | 20:42
Poliția Română a reținut 63 de persoane în cadrul operaţiunii ”Trivium”. Forțe din 17 state europene implicate în acțiune
Persoanele care au comis infracțiuni sexuale, incluse într-un registru național. Anunțul Poliției Române Sursa foto: observatordetimis.ro

Un număr de 63 de persoane au fost reținute în România, în urma operațiunii ”Trivium” la care au luat parte Poliția Română și forțe din alte 17 state europene.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au acționat la destructurarea unor grupări de criminalitate itinerantă, specializate în furturi din locuinţe, tâlhării la magazine de bijuterii şi furturi de biciclete de lux.

Într-un comunicat emis miercuri, Poliţia Română anunță că a acționat cu sprijinul Europol şi în cooperare cu autorităţi de aplicare a legii din 17 state europene, pentru combaterea criminalităţii contra patrimoniului.

ADVERTISEMENT

Poliția Română și EUROPUL au reținut 63 de persoane în cadrul operaţiunii ”Trivium”

Acțiunea a avut loc în perioada 13-16 aprilie, în sistem integrat, sub forma unor zile comune de acţiune – Joint Action Days (JAD) şi a avut ca scop combaterea grupurilor organizate de criminalitate itinerantă, specializate în infracţiuni contra patrimoniului, în special a furturilor din locuinţe, tâlhăriilor comise la magazine de bijuterii, furturilor din societăţi comerciale, prin utilizarea de moduri deosebite de operare, şi a furturilor de biciclete de lux.

Din comunicatul oficial aflăm că Operaţiunea ”Trivium” a fost organizată în România, Ţările de Jos, Cipru, Germania, Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Lituania, Polonia, Austria, Belgia, Grecia, Malta, Suedia, Albania şi Portugalia.

ADVERTISEMENT

În urma intervenției din țara noastră, au fost depistate și reținute 63 de persoane urmărite pentru fapte comise atât în România, cât și pe teritoriul unor state membre U.E..

Au fost ridicate cantități de aur, ceasuri de lux, laptopuri, telefoane mobile, atât de la persoane fizice, cât și din societăți de profil, fiind indisponibilizate și 22 de autovehicule.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost verificate 10.089 de persoane și controlate 101 societăți comerciale, fiind constatate 50 de infracțiuni. Polițiștii au aplicat 3.496 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 945.126 de lei.

Au mai fost identificate și verificate 104 de biciclete, despre proveniența cărora existau suspiciuni. La nivel național, activitățile au fost desfășurate de 3.750 de polițiști de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică și rutieră.

ADVERTISEMENT

Coordonarea cu celelalte țări participante s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din I.G.P.R.

Peste 220 de persoane reținute în celelalte state

Pe plan extern, acțiunea a avut loc în perioada 14 – 15 aprilie. În aceste state au fost verificate 70.000 de persoane, 67.000 de vehicule, 228 de persoane fiind reținute și 88 de vehicule fiind imobilizate, alături de alte bunuri provenite din furturi, substanțe ilegale și sume mari de bani, mai anunță Poliția Română.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!