News

Poliția Română, avertisment privind o falsă citație care somează oamenii să plătească online o amendă. Cum arată mesajul

Poliția Română a avertizat, miercuri, asupra unui email fals care somează oamenii să plătească online o amendă. Instituția transmite cetățenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări și, mai ales, să nu introducă datele bancare.
20.10.2021 | 22:51
Politia Romana avertisment privind o falsa citatie care someaza oamenii sa plateasca online o amenda Cum arata mesajul
Poliția Română, avertisment privind o falsă citație care somează oamenii să plătească online o amendă. Cum arată mesajul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă extrem de complicată pentru România din toate punctele de vedere, infractorii din mediul online au pus la cale o nouă modalitate prin care încearcă să sustragă bani de la cetățeni.

Poliția Română informează, prin intermediul unei postări apărute miercuri seară pe Facebook, că un email fals este trimis pe adresele mai multor români.

ADVERTISEMENT

Poliția Română avertizează asupra unui email fals care somează oamenii să plătească online o amendă

În acest mesaj, oamenilor li se aduce la cunoștință faptul că trebuie să plătească o presupusă amendă, prin mijloace electronice, într-o perioadă de timp de 48 de ore.

Cei de la Poliție transmit publicului să nu dea curs unor astfel emailuri și, mai ales, să nu furnizeze niciodată datele bancare.

ADVERTISEMENT

”Acest e-mail nu este emis de #PolițiaRomână!

Este doar un nou tip de #înșelăciune!

Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, se arată în postarea Poliției Române de pe site-ul de socializare.

Cum arată mesajul fals trimis de infractorii online

Presupusa amendă online care este trimisă prin intermediul adreselor de email vine în numele celor de la ”Brigada de Poliție Rutieră”.

ADVERTISEMENT

Mesajul pare unul destul de veridic. Acesta conține toate datele caracteristice unei amenzi normale primite de contribuabili.

În final, cetățeanul ”amendat” este informat că ”Toate amenzile trebuie plătite online prin intermediul partenerului de procesare în siguranță al plăților”.

ADVERTISEMENT

Poliția Română ne învață cum să depistăm email-urile false

În luna iunie, cei de la Poliția Română au venit cu precizări importante în privința campaniei de email-uri înșelătoare care vin din partea mai multe instituții sau firme cu scopul de a ne sustrage datele bancare.

Oamenii legii ne îndemnau să privim cu mai mare atenție aceste mesaje electronice înainte de a le deschide și a le permite astfel hackerilor să acceseze date informații stocate pe computer.

”Atenția, mama prevenirii! Ce observați la cele două mail-uri? Ambele se folosesc de numele unor firme cunoscute, care oferă servicii de curierat. Citiți cu atenție în interiorul zone încercuite!

Aceste „entități” nu se pot folosi și de mail-ul oficial al firmelor și se ascund foarte ușor în spatele numelui care poate fi ușor editat. Recomandăm să nu accesați link-urile atașate și să folosiți cu încredere opțiunea: Marchează ca spam”, informa Poliția Română.

ADVERTISEMENT