News

Poliția Română cumpără peste 6700 de mașini de la Dacia! La cât se ridică valoarea contractului

05.06.2020 | 16:22
ADVERTISEMENT

Poliția Români va primi peste 6700 de autovehicule produse de Dacia Renalut, fiind vorba în mare parte de modelele Logan și Duster. Ministerul Afacerilor Interne și reprezentanții Dacia Renault au semnat contractul.

Poliția Română cumpără peste 6700 de mașini de la Dacia!

Valoarea înțelegerii este una uriașă, care se ridică la suma de 483 de milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ceremonia de semnare a contractului a avut loc vineri la sediul Ministerului Afacerilor Interne, contractul fiind semnat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și de reprezentanții companiei de automobile:

”Este foarte important pentru noi să ştim că în orice misiune poliţiştii sunt în siguranţă şi că avem posibilitatea să creştem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor.

ADVERTISEMENT

Totodată ne-am dorit să încurajăm producţia românească de autovehicule”, a declarat Marcel Vela potrivit Agerpres.

“Industria automobilelor este foarte importantă în România, ea reprezintă 14% din PIB şi 26% din exporturi”

Ministrul a precizat că Poliția Română va primi 6744 de autovehicule produse în România, fiind vorba de 3360 de modele Logan, 3382 Duser și 2 Dokker. Vela a precizat că din cele 483 de milioane de lei, 139 de milioane au fost în bugetul MAI, iar restul a fost alocat prin decizie a Guvernului din fondul de rezervă.

ADVERTISEMENT

”Este o onoare, o mândrie de a putea semna acest contract pentru furnizarea de vehicule este o mândrie pentru noi să putem avea maşini care să se afle în dotarea Poliţiei şi care să fie Duster şi Logan.

Industria automobilelor este foarte importantă în România, ea reprezintă 14% din PIB şi 26% din exporturi.

ADVERTISEMENT

Deci, industria automobilelor este importată şi mulţumesc ministrului Afacerilor Interne că ne-a sprijinit în această perioadă când este foarte important ca uzinele să funcţioneze şi ansamblul de furnizori pe orizontală”, a declarat reprezentantul Dacia Renault.

 

ADVERTISEMENT