News

Poliția Română, declarații privind ancheta din scandalul Șoșoacă – Rai Uno. De ce au fost percheziționați jurnaliștii

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Poliția Română a oferit informații legate de scandalul izbucnit între senatoarea Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai Uno. De ce au fost percheziționații italienii.
15.12.2021 | 20:23
Politia Romana declaratii privind ancheta din scandalul Sosoaca  Rai Uno De ce au fost perchezitionati jurnalistii
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă organizată miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliție Române (IGPR), comisarul-șef Georgian Drăgan, a oferit explicații despre modul în care s-a petrecut incidentul din biroul senatoarei Diana Șoșoacă, în care au fost implicați jurnaliștii italieni de la postul Rai Uno.

Poliția Română, precizări privind scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai Uno

Cei de la Poliția Română au expus filmul evenimentelor din momentul în care s-a ajuns la biroul sentatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii cercetează în aceste momente acuzațiile care i se aduc Dianei Șoșoacă și soțului acesteia. Georgian Drăgan a ținut să precizeze că jurnaliștii italieni s-au prezentat de bună voie la Poliția Română pentru a face plângere și nu au ajuns acolo conduși de oamenii legii.

În ceea ce privește acuzația jurnaliștilor italieni, care au spus că au fost ținuți la secția de poliție 8 ore, Drăgan a afirmat că aceștia nu au vrut să depună plângere până când nu a venit cineva de la Consulatul Italiei, apoi a fost solicitat un interpret.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat și de ce jurnaliștii de la Rai Uno au fost percheziționați. Comisarul-șef Drăgan a afirmat că jurnaliștii au fost verificați sumar după ce senatoarea Diana Șoșoacă a susținut că i-ar fi luat lucruri din cabinet și că aceștia ar avea droguri asupra lor.

”Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat, de asemenea, faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri.

ADVERTISEMENT

Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare, polițiștii au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase și nici substanțe interzise”, a precizat reprezentantul Poliției Române.

IGPR, precizări privind infracțiunile cercetate în acest dosar

Georgian Drăgan a mai punctat faptul că în această cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunile de ”lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei”.

ADVERTISEMENT

În prezent, față de soțul Dianei Șoșoacă, cercetat de polițiști pentru ultraj, a fost deja dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, a mai declarat comisarul-șef Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT