News

Poliția Română, declarații privind ancheta din scandalul Șoșoacă – Rai Uno. De ce au fost percheziționați jurnaliștii

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Poliția Română a oferit informații legate de scandalul izbucnit între senatoarea Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai Uno. De ce au fost percheziționații italienii.
15.12.2021 | 20:23
Politia Romana declaratii privind ancheta din scandalul Sosoaca  Rai Uno De ce au fost perchezitionati jurnalistii
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă organizată miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliție Române (IGPR), comisarul-șef Georgian Drăgan, a oferit explicații despre modul în care s-a petrecut incidentul din biroul senatoarei Diana Șoșoacă, în care au fost implicați jurnaliștii italieni de la postul Rai Uno.

Poliția Română, precizări privind scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai Uno

Cei de la Poliția Română au expus filmul evenimentelor din momentul în care s-a ajuns la biroul sentatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii cercetează în aceste momente acuzațiile care i se aduc Dianei Șoșoacă și soțului acesteia. Georgian Drăgan a ținut să precizeze că jurnaliștii italieni s-au prezentat de bună voie la Poliția Română pentru a face plângere și nu au ajuns acolo conduși de oamenii legii.

În ceea ce privește acuzația jurnaliștilor italieni, care au spus că au fost ținuți la secția de poliție 8 ore, Drăgan a afirmat că aceștia nu au vrut să depună plângere până când nu a venit cineva de la Consulatul Italiei, apoi a fost solicitat un interpret.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat și de ce jurnaliștii de la Rai Uno au fost percheziționați. Comisarul-șef Drăgan a afirmat că jurnaliștii au fost verificați sumar după ce senatoarea Diana Șoșoacă a susținut că i-ar fi luat lucruri din cabinet și că aceștia ar avea droguri asupra lor.

”Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat, de asemenea, faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri.

ADVERTISEMENT

Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare, polițiștii au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase și nici substanțe interzise”, a precizat reprezentantul Poliției Române.

IGPR, precizări privind infracțiunile cercetate în acest dosar

Georgian Drăgan a mai punctat faptul că în această cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunile de ”lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei”.

ADVERTISEMENT

În prezent, față de soțul Dianei Șoșoacă, cercetat de polițiști pentru ultraj, a fost deja dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, a mai declarat comisarul-șef Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”