News

Poliția Română, din nou în centrul atenției. Percheziție cu scandal. Jurnaliștii au fost agresați. Video

05.03.2021 | 23:41
Politia Romana din nou in centrul atentiei Perchezitie cu scandal Jurnalistii au fost agresati Video
Poliția Română, din nou în centrul atenției. Percheziție cu scandal. Jurnaliștii au fost agresați. Video Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți polițiști din Timișoara sunt cercetați de Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. Oamenii legii ar fi agresat jurnaliștii unui post de televiziune, care participau la o percheziție.

Echipa de jurnaliști s-a deplasat la locuința părinților care și-au agresat sexual, timp de șase ani fetița. Reporterii acuză că nu au fost lăsați să le ia declarații oamenilor, fiind împinși de polițiști.

ADVERTISEMENT

Mai mult, atât părinții, cât și părinții fetei abuzate au acoperit camera de filmat cu niște dosare. Jurnaliștii acuză că nu au fost lăsați să-și facă treaba, iar comportamentul oamenilor legii a fost unul violent.

Poliția Română, din nou în centrul atenției. Percheziție cu scandal. Jurnaliștii au fost agresați. Video

„Polițiștii, deranjați că am aflat pe surse adresa unde făceau percheziție – acasă la părinții care și-au abuzat sexual fetița –, au devenit efectiv violenți când am vrut să filmam, ne-au împins, ne-au blocat, au încercat în fel și chip să ne oprească să îi filmăm. Au sunat la procuror să se plângă că sunt scurgeri de informații în IPJ, ne-au pozat, filmat, că eram la fața locului și îi deranja,” au acuzat jurnaliștii, potrivit ZiuaDeVest.

ADVERTISEMENT

„E inadmisibil ca în 2021 să aflăm informații pe surse, să mergem să filmam și polițiștii să fie agresivi ca să nu filmăm. (…) Noi am fost singura echipă de televiziune care a aflat adresa unde se făceau perchezițiile”, au adăugat aceștia.

„Polițiștii ne-au pozat și filmat, au fost foarte iritați că am aflat și că suntem prezenți acolo. Am stat în casa scării fără să deranjăm, așa cum facem de obicei”, au mai spus.

ADVERTISEMENT

Filmarea întregii scene a ajuns în mediul online. În filmarea de mai sus se poate observa că scandalul izbucnit la locul percheziției a fost unul de proporții.

Ipj Timiș a anunțat că se va face o anchetă: „conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern cu privire la un incident ce a fost semnalat de către jurnaliștii unui post tv, care în timp ce se aflau la o activitate ce avea ca obiect o percheziție domiciliară, sesizează că au fost agresați de către polițiști, nepermițându-le să-și desfășoare activitatea în calitate de jurnaliști. Rezultatul verificărilor va fi comunicat în cel mai scurt timp.” 

ADVERTISEMENT

Aceasta este încă una din multele gafe făcute de polițiștii din țara noastră în ultima vreme. Reamintim că, la Onești, doi bărbați au fost omorâți într-un apartament, în timp ce oamenii legii erau în fața blocului. În plus, zilele trecute un bărbat din Satu Mare s-a sinucis în timp ce se afla în arest preventiv. Nici mascații nu au dat dovadă de mai multă competență, au reușit să facă o descindere la o adresă greșită.

ADVERTISEMENT