News

Poliția Română ne învață cum să depistăm email-urile înșelătoare trimise în numele Poștei Române: „Atenția, mama prevenirii”

18.06.2020 | 19:48
Politia Romana ne invata cum sa depistam emailurile inselatoare trimise in numele Postei Romane Atentia mama prevenirii
Poliția Română ne învață cum să evităm email-urile înșelătoare. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Poliția Română vine cu precizări importante în privința campaniei de email-uri înșelătoare având ca țintă atât instituții de stat din România, precum și companii care activează în întreaga țară. Oamenii legii ne îndeamnă să privim cu mai mare atenție aceste mesaje electronice înainte de a le deschide și a le permite astfel hackerilor să acceseze date informații stocate pe computer.

Postarea făcută pe pagina oficială de Facebook a instituției vine la scurt timp după avertismentul lansat de Bitdefender în privința faptului că atât Poșta Română, cât și companii cu un număr semnificativ de clienți la nivel național au devenit ținte predilecte ale acestor atacuri cibernetice.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS, în numele cărora hackerii trimit email-uri ce conțin fișiere infectate. Odată accesate, link-urile respective, deși aparent legitime, instalează în computere amenințarea Agent Tesla.

Cum se dau de gol hackerii care trimit email-uri false în numele Poștei Române și a unor companii cunoscute

Concret, pentru că nu dispun de mail-urile oficiale ale firmelor în numele cărora încearcă să trimită mesaje înșelătoare, infractorii cibernetici sunt dați de gol chiar de propriile adrese de email. Acestea apar sub numele care poate fi modificat cu ușurință în orice moment. Trebuie să fim puțin atenți la detalii înainte de a-l accesa.

ADVERTISEMENT

Atenția, mama prevenirii! Ce observați la cele două mail-uri? Ambele se folosesc de numele unor firme cunoscute, care oferă servicii de curierat. Citiți cu atenție în interiorul zone încercuite!

Aceste „entități” nu se pot folosi și de mail-ul oficial al firmelor și se ascund foarte ușor în spatele numelui care poate fi ușor editat. Recomandăm să nu accesați link-urile atașate și să folosiți cu încredere opțiunea: Marchează ca spam”, transmite Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Bitdefender vine cu recomandări pentru utilizatori

În altă ordine de idei, pentru a fi siguri că nu ajungeți victime ale acestei campanii de email-uri înșelătoare, Bitdefender vă recomandă să verificați cu atenție expeditorii mesajelor electronice și adresele lor înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.

De asemenea, este indicat să evitați accesarea fișierelor executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj și să folosiți întotdeauna o soluție de securitate capabilă să depisteze amenințări informatice, precum și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.

ADVERTISEMENT

Fondată de Florin Talpeș, compania de securitate informatică furnizează soluţii revoluţionare de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internaţional destinate securităţii pentru familii şi corporaţii şi s-a remarcat drept un furnizor de încredere în ceea ce privește protecţia terminalelor şi infrastructurilor companiilor. De altfel, tehnologiile sale se regăsesc astăzi în peste 38% dintre soluţiile de securitate de pe piaţă.

ADVERTISEMENT