News

Poliția Română nu iartă clanurile interlope! Noi descinderi în mai multe zone din țară. Un suspect a încercat să fugă

17.09.2020 | 09:47
Politia Romana nu iarta clanurile interlope Noi descinderi in mai multe zone din tara Un suspect a incercat sa fuga
ADVERTISEMENT

Poliția Română a demarat în această dimineață o nouă operațiune amplă îndreptată împotriva grupărilor interlope din București, Ilfov și Teleorman. Mai concret, au fost efectuate 37 de percheziții la domiciliile unor persoane suspecte de amenințare, șantaj și tulburarea liniștii publice.

Potrivit unor surse judiciare citate de ziare.com, este vorba despre membrii clanului Sadoveanu, care activează în sectorul 1 al Capitalei, sub conducerea lui Cosmin Mitrache. Aceștia și-ar fi amenințat rivalii din Roșiorii de Vede, infracțiuni care se adaugă traficului de persoane, proxenetismului și furtului din mașini sau locuințe.

ADVERTISEMENT

În timpul descinderilor, unul dintre suspecți a încercat să fugă, obligându-i pe oamenii legii să tragă mai multe focuri de armă. Cât despre armele albe descoperite la domiciliile persoanelor implicate, acestea vor fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Descinderi în masă la clanurile interlope. O persoană care încerca să fugă a fost oprită prin focuri de armă

La acest moment polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, pun în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman.

ADVERTISEMENT

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

 Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Nu e prima dată când membrii clanului Sadoveanu își amenință rivalii

În luna iulie, clanul Sadoveanu își amenința rivalii în parcarea unui hypermarket din cartierul Militari. „Operațiunea” filmată și postată ulterior pe rețelele de socializare a intrat imediat în atenția autorităților.

Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie!

ADVERTISEMENT

În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!“, tună și fulgeră unul dintre liderii grupării care activează în Capitală.

ADVERTISEMENT