News

Poliția Română, serie impresionantă de accidente! Mașini spulberate și oameni împușcați din greșeală. Victimele colaterale ale acțiunilor poliției

Poliția Română a avut în ultima perioadă o serie impresionantă de accidente! Mașini spulberate și oameni împușcați din greșeală. Victimele colaterale ale acțiunilor poliției
13.01.2022 | 19:30
Politia Romana serie impresionanta de accidente Masini spulberate si oameni impuscati din greseala Victimele colaterale ale actiunilor politiei
Poliția Română, serie impresionantă de accidente!
ADVERTISEMENT

Ultimii ani au propus o serie impresionantă de accidente în care au fost implicate autospeciale ale Poliției sau agenți aflați în misiune. Din nefericire mai multe persoane au fost împușcate din greșeală și s-au transformat în victime colaterale ale acțiunilor întreprinse de oamenii legii.

Ultima tragedie de acest gen s-a petrecut în București, în Sectorul 1, pe strada Laminorului. O maşină de poliţie a lovit două fete care traversau strada. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje medicale.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, serie impresionantă de accidente rutiere!

Din păcate, o copilă în vârstă de 13 ani a murit în urma impactului în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de doctori. Cealaltă, de numai 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca a fost întrebată dacă autospeciala avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier. “Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”, a explicat polițista.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai spus că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Agentul urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului. În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului.

Nu a fost singurul accident din zonă în care a fost implicată o mașină de poliție. În urmă cu patru ani de zile, tot pe Laminorului, nu mai puțin de trei poliţişti şi un jandarm au fost transportaţi la spital după ce autospeciala cu care se deplasau la o sesizare primită prin numărul de urgenţă 112 a fost lovită de o altă maşină.

ADVERTISEMENT

Incidente în trafic cu mașini de poliție

De asemenea, aproape de Crăciunul anului 2017, un alt accident rutier a avut loc în Sectorul 1 al Capitalei, după ce un taximetru nu a acordat prioritate unei autospeciale a Brigăzii Rutiere, care avea girofarul pornit. Cei doi agenţi de poliţie aflaţi în maşină au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spital.

Potrivit Brigăzii Rutiere, accidentul rutier a avut loc pe strada Occidentului, la intersecţie cu strada Berzei și autospeciala s-a răsturnat peste taximetru.

ADVERTISEMENT

O altă mașină de poliție s-a răsturnat în martie 2019 atunci când doi agenți din cadrul sectiei 22, aflați în misiune, au fost răniţi într-un accident rutier. Autospeciala în care se aflau și care avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune s-a ciocnit cu un alt autoturism.

În urma impactului, maşina de poliţie s-a răsturnat, iar cei doi colegi au fost răniţi. Acestia au fost preluaţi de echipaje de prim-ajutor şi transportaţi la spital.

Cum s-au ciocnit trei mașini de Poliție într-un singur accident

Aproape incredibil, dar pe 14 iunie 2019, un accident ieșit din comun a avut loc în orașul Balș din județul Olt. Vorbim despre o coliziunea în care au fost implicate, atenție mare, nu mai puțin de trei mașini de poliție.

De remarcat că autospecialele circulau într-o coloană formată din 10 mașini de poliție. Culmea, autoturismele Dacia Logan erau noi-nouțe.

Mașinile tocmai fuseseră achiziționate de la fabrica Mioveni și se deplasau înspre Inspectoratul de Poliţie Mehedinţi, când s-au intersectat cu o coloană de mașini ce se întindea pe un kilometru, în Balș.

Haos în trafic cu autospeciale de Poliție

Doar câteva luni mai târziu, două persoane au fost rănite după ce autoturismul în care se aflau şi care era staţionat a fost lovit de o autospecială a Poliţiei judeţene Prahova aflată în misiune şi al cărei şofer a pierdut controlul asupra direcţiei.

Agenții au transmis atunci că autospeciala se deplasa la o intervenţie, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, iar la un moment dat şoferul nu a mai putut controla bolidul. Reprezentanţii IPJ Prahova au precizat că poliţistul care se afla la volanul autospecialei a fost testat şi s-a constatat că acesta nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

La distanță de nici două săptămâni, un poliţist din Buzău a fost rănit după ce autospeciala în care se afla a fost lovită de o maşină al cărui şofer nu s-a asigurat la plecarea de pe loc. Și în această situație, poliţistul era în misiune.

”Accidentul s-a soldat cu rănirea poliţistului de pe locul dreapta faţă al autospecialei, un bărbat de 35  de ani din Buzău, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, au precizat agenții care au deschis imediat un dosar penal.

De dosar nu a scăpat nici femeia care, în anul 2016, a provocat un accident rutier în judeţul Caraş-Severin. Aceasta a fost trimisă în cele din urmă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În accidentul din urmă cu cinci ani, femeia a lovit cu maşina o autospecială de Poliţie, care se afla în misiune, trei persoane fiind rănite. Una dintre victime a suferit “prejudicii estetice permanente”.

Ultimul an, o sumedenie de probleme în trafic pentru Poliția Română

Anul trecut, doi agenți de poliție au fost răniți pe raza comunei Slătioara – Vâlcea, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu. O mașină a intrat direct pe contrasens și s-a izbit de o autospecială de Poliție aflată în misiune. În incidentul rutier a mai fost implicat un autoturism.

În luna august, o autospecială de poliție aflată în misiune și circulând cu girofarul și cu alarma în funcțiune, a intrat în coleziune cu un autoturism care nu a acordat prioritate. Au rezultat patru victime, trei dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale.

Doi bărbați și o femeie au suferit multiple traumatisme cranio-cerebrale și toracice și au ajuns la compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

O altă mașină de Poliție a fost implicată într-un accident, în luna octombrie, în Capitală. Un tânăr a ignorat semnalele acustice și luminoase, a intrat în intersecție și s-a izbit violent de vehiculul condus de oamenii legii.

În urma impactului ambele automobile au fost proiectate într-un panou publicitar de pe marginea drumului. Mai mult decât atât, foarte puțin a lipsit ca cele două autoturisme să cadă în Dâmbovița.

În luna noiembrie, o mașină de poliție a lovit un biciclist pe un bulevard aglomerat din București. Acesta a vrut să vireze la stânga, dar a ignorat autospeciala care venea cu viteză. În urma impactului, mașina poliției a intrat în gardul care desparte linia de tramvai de benzile destinate mașinilor.

Debut de an cu numeroase probleme

Incidentul de pe Laminorului nu este singurul în care au fost implicați polițiști. Un tânăr de 27 de ani din Năsăud, care conducea cu o viteză de 185 de kilometri/oră, a lovit o maşină dotată cu radar a poliţiei. De remarcat că autospeciala circula din sens opus. În urma accidentului doi poliţişti au fost răniţi.

După cercetări a reieșit că şoferul ar fi frânat brusc în momentul în care maşina poliţiei a pornit girofarul ca să îl oprească, după ce aparatul radar a indicat că tânărul circula cu o viteză mare. În acel moment, conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului şi a lovit autospeciala de poliţie.

Scandal la Brăila! Executat din greșeală de polițiști în plină stradă, familia bună de plată

De-a lungul timpului au existat mai multe momente în care polițiștii au fost puși la zid de opinia publică. În urmă cu aproape zece ani de zile, Sorin Pârvu și-a găsit sfârșitul în mijlocul unei acțiuni a oamenilor legii.

Polițiștii l-au încolțit atunci pe o stradă din Brăila și îmbrăcați în civil și cu cagule pe față au coborât cu pistoalele în mână. Nu a mai durat mult până când au deschis focul, iar bărbatul aflat la volan a fost împușcat în ceafă și a murit pe loc.

Culmea, Poliția Română l-ar fi confundat pe bărbat cu un alt individ. Rudele victimei spun că au primit acasă chiar și o citație din partea unei firme de asigurări prin care i se solicita mortului să plătească 54 de mii de lei, contravaloarea pabugelor suferite de mașina polițiștilor în timpul acțiunii.

Femeie împuşcată în cap în timp ce poliţiştii urmăreau un şofer fugar

În urmă cu aproape doi ani de zile, o femeie a fost împuşcată în cap în timpul unei urmăriri declanşate de o patrulă de poliţie. Acţiunea îl viza pe un şofer care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii.

Nefericitul accident s-a petrecut pe raza localităţii Aluniş, din judeţul Mureş. Pentru că un conducător auto nu a oprit, poliţiştii de la Rutieră au pornit în urmărirea suspectului.

După câțiva kilometri parcurși au încercat să-l intercepteze pe acesta în localitatea Aluniş şi au tras un foc de avertisment înspre maşină. Din păcate, acesta ar fi ricoşat din maşină şi a atins-o în zona capului pe o femeie de 59 de ani care se afla pe marginea drumului.

Aceasta a supravieţuit rănii şi a fost transportată în stare gravă iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie. Aici a fost operată și doctorii au reușit să-i extragă glonțul din cap.

Copil împușcat din greșeală de polițiști

În urmă cu o lună de zile, un copil de 13 ani a fost împușcat în abdomen, de asemenea, din greșeală, de polițiștii din Tulcea, după ce glonțul tras de aceștia a ricoșat. Și în acest caz, oamenii legii urmăreau un șofer care încălcase legea.

Bărbatul era băut, nu deținea permis de conducător auto și nu a oprit la semnalul poliției. Agenții au tras nu mai puțin de 10 focuri de armă.

„Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză”, au comunicat polițiștii.

ADVERTISEMENT