News

Poliția și Jandarmeria, mobilizare uriașă pentru înmormântarea lui Emi Pian. Ce restricții se pot impune în Capitală

08.08.2020 | 18:58
Politia si Jandarmeria mobilizare uriasa pentru inmormantarea lui Emi Pian Ce restrictii se pot impune in Capitala
ADVERTISEMENT

Forțele din Poliția și Jandarmeria Română încep să se mobilizeze pentru a asigura ordinea publică la înmormântarea lui Emi Pian.

La evenimentul care este programat a avea loc duminică, asta dacă nu va fi amânat de familie, vor fi prezente echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei Rutiere, pentru a se putea menţine ordinea pe străzile din Capitală.

ADVERTISEMENT

Emil Pian, pe numele său adevărat Florin Mototolea, va fi îngropat la cimitirul ”Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană.

Poliția și Jandarmeria se mobilizează pentru înmormântarea lui Emi Pian. Restricții posibile în Capitală

Din primele informații, se pare că nu va fi escortă la funeraliile lui Emi Pian, însă Poliţia Rutieră anunță că este posibil să existe restricții de circulație pe unele străzi din București, scrie ObservatorNews. Măsurile de ultimă oră vor fi decise mâine, în funcţie de cum va fi situaţia din teren.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că ne aflăm în perioada pandemiei de Covid-19, una cu multe restricții medicale, și la această îmormântare, ca la oricare, trebuie respectate anumite măsuri.

Prin urmare, nu trebuie să fie mai mult de 50 de persoane, pentru că este vorba de o adunare în spaţiu public şi toate persoanele prezente trebuie să poarte măști de protecție, conform ultimelor revederi.

ADVERTISEMENT

Totodată, o altă recomandare din starea de alertă este aceea de a sta în grupuri cât mai mici şi distanțate, ceea ce înseamnă grupuri nu mai mari de 4-6 persoane.

Un număr de aproximativ 100 de polițiști, jandarmi și luptători de la trupele speciale vor fi trimiși în stradă, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, în timpul funeraliilor.

ADVERTISEMENT

Ultimele detalii legate de înmormântarea lui Emi Pian

Într-o primă fază s-a anunțat că Emi Pian va fi condus pe ultimul drum duminică, 9 august, însă au apărut voci din anturajul familiei care spun că evenimentul ar putea fi amânat.

Una dintre rudele interlopului susține că înmormântarea va fi amânată în situația în care tatăl acestuia, Nicolae Duduianu, nu va fi eliberat preț de câteva ore pentru a lua parte la funeralii.

Momentan, nu s-a aprobat cererea de eliberare a tatălui lui Emi Pian, care se află în penitenciarul București-Rahova.

Ion Duduianu se afla după gratii în penitenciarul cu regim deschis din Găeşti. El mai avea de ispășit 2 ani dintr-o pedeapsă de 10 ani pentru cămătarie, constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi urma să intre în comisia de liberare condiționată.

Interlopul Emi Pian a fost ucis de un membru al unui clan rival, în urma unei partide de barbut, marți, 4 august. Conform unor surse din zona Poliției, liderul clanului Duduianu din Capitală a fost înjunghiat în zona femurului, lovitură care i-ar fi fost fatală.

ADVERTISEMENT