News

Poliția Suceava a desenat o mască pe fața unui profesor participant la o acțiune oficială. Reacția IPJ. Update

27.03.2021 | 15:35
Politia Suceava a desenat o masca pe fata unui profesor participant la o actiune oficiala Reactia IPJ Update
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Suceava au transmis presei o poză în care pe chipul unui profesor apare desenată o mască de protecție. După ce imaginea a devenit virală în presă, cei de la IPJ au venit cu o reacție oficială în care regretă întâmplarea.


UPDATE, ora 15:35 / La câteva ore după ce un profesor a apărut cu o mască desenată pe față, în mod virtual, într-o poză emisă presei de IPJ Suceava, instituția Poliției a venit cu o reacție în care anunță că situația este una ”regretabilă”.

ADVERTISEMENT

”Situația este regretabilă. La IPJ am dispus verificări de vineri. Facem verificări pe mai multe paliere. La activitatea respectivă s-au făcut fotografii de către organizator – din partea IPJ – de profesori și elevi, peste 100 de imagini fiind centralizate.

Am vrut să le promovăm în presă. Dintr-o regretabilă eroare, unele nu erau conforme cu natura activității. Probabil a fost și o greșeală a colegilor. Nu știm dacă e o gafă a unui angajat al Poliției sau o glumă proastă a unui elev”, a spus Ion Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că în alte fotografii în care apare profesorul respectiv, acesta purta mască de protecție.


Știrea inițială, ora 11.16 / Gafa autorităților este una ușor de sesizat, dat fiind faptul că ”masca virtuală” pusă pe fața cadrului didactic nu pare deloc a fi realizată de un profesionist în ale tehnicii de editare a imaginilor.

ADVERTISEMENT

Masca a fost atașată digital pe fața singurului personaj din imagine, un profesor, care nu purta mască de protecție la o întâlnire cu elevii dintr-un liceu sucevean, pentru discuții referitoare la prevenirea delincvenței juvenile.

Mască desenată pe fața unui profesor într-o poză trimisă presei de Poliția Suceava

Polițiștii din Suceava nu prea au talent în editarea imaginilor. Pentru a ascunde faptul că un profesor nu purta mască la un eveniment, pe fața acestuia a fost “mâzgălită” o mască de protecție virtuală. Ulterior, fotografia a fost trimisă presei pentru promovarea acțiunii, scrie Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

În fotografia realizată într-o clasă se observă doi adulţi, o poliţistă şi un profesor, care stau în faţa unor elevi aşezaţi în bănci. Cel mai probabil, masca anti-Covid de pe faţa profesorului a fost creată cu ajutorul unui program de editare, fiind adăugată după realizarea fotografiei.

Mască desenată pe fața unui profesor într-o poză trimisă presei de Poliția Suceava. Sursa foto: stirisuceava.net

IPJ Suceava a emis un comunicat în care anunță că peste 1.000 de elevi au beneficiat de activități de prevenire a delicvenței juvenile în cadrul unei acțiuni realizată de Biroul Siguranță Școlară din cadrul instituției. Activitățile au avut loc în licee și colegii din mediul rural și urban al județului Suceava.

”Aproximativ 1.000 de elevi suceveni au beneficiat de activităţi de educaţie juridică şi anti-infracţională în cadrul unei serii de acţiuni – maraton desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Activităţile de educaţie juridică au fost implementate în licee şi colegii de pe raza judeţului Suceava cu sprijinul directorilor unităţilor de învăţământ şi al profesorilor coordonatori, atât în mediul urban cât şi în mediul rural în cadrul proiectului Delincvenţa juvenilă între responsabilitate şi decizie iniţiat la începutul lunii martie 2021”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Suceava.

Reacția Inspectoratului Școlar Suceava: ”O situație penibilă!”

O primă reacție despre acest episod hilar a avut Inspectorul Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci, cel care a declarat că este o situație regretabilă și că trebuie văzut din ce motiv nu purta mască profesorul respectiv.

”Masca desenată este o situație penibilă. IPJ ar trebui să facă o anchetă”, a spus inspectorul școlar la Digi24. El a adăugat că nu știe de unde au apărut aceste fotografii sau dacă ar fi fost trucate.

ADVERTISEMENT
Tags: