News

Poliția vrea să interzică Waze. Ce îi supără cel mai mult pe oamenii legii din Australia!

29.08.2019 | 14:08
Politia vrea sa interzica Waze Ce ii supara cel mai mult pe oamenii legii din Australia

Vești proaste pentru șoferii care folosesc aplicația Waze. Poliția din Australia intenționează să interzică acest serviciu care se bucură de o popularitate uriașă, atât pe teritoriul țării, cât și la nivelul întregii lumi. Motivul invocat de autorități este acela că oamenii au tendința de a evita filtrele oamenilor legii, în momentul în care se află în trafic.

Waze ar putea fi interzisă în Australia

Aplicația dedicată telefoanelor mobile inteligente a bătut recordul de descărcări în Australia, odată cu cea mai recentă actualizare care aduce o serie de îmbunătățiri, printre care și alerte noi. Mai concret, șoferii sunt avertizați în privința radarelor și echipajelor de poliție din trafic, lucru care nu este deloc pe placul oamenilor legii. Ba mai mult, aceștia le-ar putea interzice cetățenilor australieni să folosească serviciul de localizare în momentul în care circulă pe drumurile patriei.

Într-un interviu acordat recent, șeful Poliției din Australia, Michelle Roberts, a declarat că folosirea Waze pentru a scăpa de autorități este o prostie, îndemnându-i, totodată pe oameni să nu mai apeleze la această aplicație în momentul în care se află la volan. În plus, chiar dacă descărcarea aplicației este perfect legală, folosirea ei în timpul șofatului poate avea consecințe grave. „Nu doar că îți pui viața în pericol, ci îi expui riscului și pe ceilalți participanți la trafic”, a mai spus acesta.

Cu ajutorul aplicației Waze, australienii scapă de radarele poliției. Sursa foto: News Regional Media
Cu ajutorul aplicației Waze, australienii scapă de radarele poliției. Sursa foto: News Regional Media

Waze se bucură de o popularitate uriașă în întreaga lume

Popularitatea Waze pur și simplu a explodat în ultimii ani la nivelul întregii lumi, dar mai ales pe teritoriul Australiei, unde cetățenii preferă să o folosească adesea în trafic, pentru a fi informați în privința radarelor, dar și a echipajelor de poliție din zona în care se află.

Noile alerte informează șoferii în privința accidentelor, punându-le, totodată, la dispoziție diverse rute ocolitoare prin care pot evita întâlnirea cu oamenii legii, sau pot ajunge mult mai repede la destinația pe care o setează.