News

Politica din România, în doliu. A murit un fost parlamentar PNȚCD, autorul Legii restituirii proprietăților

Doliu în politica din România. A încetat din viață Răsvan Dobrescu, fost membru PNȚCD și autorul legii restituirii proprietăților.
30.06.2021 | 14:43
Politica din Romania in doliu A murit un fost parlamentar PNTCD autorul Legii restituirii proprietatilor
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea politică din România. Un cunoscut fost parlamentar PNȚCD, Răsvan Dobrescu, a murit. Acesta ar fi împlinit în noiembrie vârsta de 89 de ani.

Fostul politician țărănist s-a remarcat în activitatea sa legislativă printr-un demers extrem de important. El a inițiat legea restituirii proprietăților, una care a reparat din abuzurile perioadei comuniste.

ADVERTISEMENT

A murit Răsvan Dobrescu, fost membru PNȚCD și autorul legii restituirii proprietăților

Anunțul decesului fostului membru al PNȚCD a fost făcut pe pagina de Facebook a Fundației Corneliu Coposu.

În comunicat se precizează faptul că Răsvan Dobrescu a fost un colaborator devotat al Seniorului politicii românești.

ADVERTISEMENT

”Cu profundă tristețe vă anunțăm că, ieri, 29 iunie 2021, a trecut la cele veșnice avocatul Răsvan Dobrescu, membru destoinic al fundației noastre.

A fost membru al PNȚCD, secretar general adjunct și membru supleant în conducerea PNȚCD (1991-2000), deputat (1992-1996) și senator (1996-2000) în Parlamentul României, colaborator devotat al Seniorului Corneliu Coposu.

ADVERTISEMENT

Suntem alături de fiica domniei sale, doamna avocat Mihaela Dobrescu și de întreaga sa familie în această pierdere neprețuită.

Ne rugăm bunului Dumnezeu Să-l ierte și Să-i dea odihna cea veșnică!”, se arată în postarea fundației din mediul online.

ADVERTISEMENT

Răsvan Dobrescu, rol important în restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist

Restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist s-a putut face doar datorită luptei sale temeinice pentru restitutio in integrum.

Dobrescu a publicat o carte în trei volume: “Nu te prinde lor tovarăș!” cu o bandă pe care scrie “un civil în haină militară” apărută la Editura Scrisul românesc.

Răsvan Dobrescu s-a născut pe 7 noiembrie 1932. Anul acesta ar fi împlinit vârsta de 89 de ani. Acesta a fost deputat în legislatura 1992-1996 și senator român în legislatura 1996-2000 ales în județul Olt pe listele partidului PNȚCD.

În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Răsvan Dobrescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Franceză-Senat, Republica Austria, Republica Cipru și Republica Slovacă. Răsvan Dobrescu a fost membru în comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări în decursul ambelor legislaturi în care a fost ales.

Fiica sa, Mihaela Dobrescu, i-a urmat cariera. A fost cea care a încercat să salveze clădirea de le Clemanceau, niciodată naționalizată de regimul comunist, scrie România Liberă.

ADVERTISEMENT