Life

Politica poate fi la modă! Dincolo de critici, Olena Zelenska nu e singura primă-doamnă care a pozat pentru Vogue. Michelle Obama a bifat trei coperte

Nu doar Olena Zelenska a pozat pentru revista Vogue! O serie de prime-doamne remarcabile au făcut istorie cu pictorialele lor. Michelle Obama a bifat cele mai multe apariții!
28.07.2022 | 16:43
Politica poate fi la moda Dincolo de critici Olena Zelenska nu e singura primadoamna care a pozat pentru Vogue Michelle Obama a bifat trei coperte
Olena Zelenska și două din primele doamne care au pozat pentru Vogue, H. Clinton și Michelle Obama. Foto: hepta.ro/ Vogue USA
ADVERTISEMENT

Olena Zelenska nu este prima doamnă a unei țări care apare pe coperta revistei Vogue! O serie de personaje cu legături importante în lumea politicii s-au remarcat de-a lungul anilor în prestigioasa publicație dedicată modei.

Apariția Olenei Zelenska pe coperta Vogue, criticată de un cunoscut politolog american

Soția președintelui ucrainean a pozat pentru ediția americană a revistei, care va apărea abia în luna octombrie 2022. Pe pagina de internet a publicației Vogue SUA a apărut, însă, o parte a pictorialului pe care Olena l-a realizat în Kiev, într-o imagine fiind imortalizată împreună cu liderul Ucrainei, Volodimir Zelensky.

ADVERTISEMENT

Portretul Olenei Zelenska realizat de jurnaliștii de la Vogue a provocat un val de reacții nu doar în rândul internauților, ci și al politologilor, printre care unii dintre cei mai prestigioși.

Pozele pe care Olena le-a făcut în plin război ruso-ucrainean a stârnit admirație, dar și câteva ridicări din sprânceană. Este primul gest pentru care prima-doamnă a Ucrainei și soțul ei sunt destul de criticați de când a izbucnit operațiunea militară rusă în țara vecină.

ADVERTISEMENT

Politologul Ian Bremmer, unul din susținătorii lui Volodimir Zelensky, consideră complet nepotrivită apariția Olenei Zelenska pe coperta renumitei reviste. Acesta a catalogat-o drept „proastă idee”, susținând în același timp că toate eforturile soțului ei în contextul în care se află țara sa trebuie recunoscute și încurajate.

Michelle Obama, Jill Biden și Melania Trump, pe coperta Vogue. Foto: Vogue

Soția lui Zelensky nu e prima soție de președinte care apare pe coperta revistei de modă

Olena nu este singura primă doamnă a unui stat care apare pe coperta revistei Vogue! Michelle Obama, Melania Trump și Jill Biden sunt alte soții de președinți de state care s-au remarcat cu pictoriale fashion.

ADVERTISEMENT
Theresa May (ex-premierul Marii Britanii) și Hillary Clinton, alte coperți legendare. Foto: Vogue

Ele nu sunt singurele lidere din politică pe care Vogue le-a contactat pentru reportaje speciale. De pildă, Margaret Thatcher a pozat pentru ediția engleză a revistei în anul 1975, cu un design care a inspirat apoi brand-ul Marc Jacobs. Hillary Clinton a fost pe copertă Vogue SUA în anul 1998, îmbrăcată de Oscar de la Renta. Și soții Reagan au pozat pentru publicație, pictorialul fiind realizat chiar la porțile Casei Albe.

Michelle Obama, de pildă, a fost de trei ori imaginea iconicei reviste. Ca o curiozitate, Kamala Harris a fost cea care s-a ocupat de stilul ei vestimentar. Jill Biden, nevasta actualului președinte american, a apărut în revistă în luna august a anului 2021.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea, ”abonată” la publicațiile glossy. Controversata apariție din Viva!

Legat de pictorialul Melaniei Trump, trebuie precizat că aceasta nu a fost ofertată în timp ce era primă-doamnă. Melania a pozat înainte ca soțul ei să ajungă la Casa Albă, aceasta vorbind cu jurnaliștii de la Vogue despre nunta de vis pe care a avut-o cu miliardarul american.

Nu ar trebui să mire pe nimeni faptul că astfel de publicații se leagă de nume importante inclusiv din zona politică. Vogue e una dintre revistele care întotdeauna a pledat pentru feminism, care a oferit voce doamnelor și domnișoarelor pentru care a izbuti în domenii precum politica era ceva de-a dreptul imposibil în urmă cu zeci de ani.

Din România, politiciana care a cochetat cel mai mult cu revistele glossy este fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea. Ex-consiliera lui Traian Băsescu a fost subiect de discuție când a apărut pe coperta revistei Viva!, însărcinată. Pozele au fost realizate când aceasta era puțin ”plecată” în Costa Rica.

ADVERTISEMENT