News

Cum au fost taxați politicienii români pentru selfie-urile cu refugiații ucraineni! „Dacă faci cuiva un bine fă-l discret, nu chema postacii să te laude”

Politicienii români au fost taxați după ce au postat pe rețelele de socializare mai multe selfie-uri cu refugiații ucraineni! Oamenii le-au solicitat ceva mai multă decență în astfel de momente
05.03.2022 | 20:58
Cum au fost taxati politicienii romani pentru selfieurile cu refugiatii ucraineni Daca faci cuiva un bine fal discret nu chema postacii sa te laude
Cum au fost taxați politicienii români pentru selfie-urile pe care le-au făcut cu refugiații ucraineni! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți politicieni din România au fost taxați de opinia publică după ce au postat pe rețelele de socializare selfie-uri cu refugiații din Ucraina. Oamenii au luat foc și le-au transmis personajelor din diferite partide să nu încerce să confiște tragedia abătută peste vecinii de la est.

Ce politicieni români și-au făcut selfie-uri cu refugiații ucraineni

Nevoiți să-și părăsească locuințele, să-și lase viețile în spate și să fugă care încotro pentru a se salva, ucrainenii au găsit în România ajutor, mâini întinse și prietenie. Au fost primiți cu zâmbete, compasiune și organizații întregi au luptat să le ofere tot ce a fost omenește posibil.

ADVERTISEMENT

TIR-uri întregi cu alimente, haine, medicamente, jucării și tot ce era nevoie pentru o viață cât mai bună au ajuns în taberele de refugiați. Românii au donat încă din prima zi și au căutat să aline suferința.

Au existat și numeroase personaje politice care au făcut apel către societate și au solicitat rânduri strânse întru-un moment dificil. Mulți dintre ei au sfârșit arătați cu degetul și puși la zid.

ADVERTISEMENT

Oamenii n-au înțeles de ce politicienii au ținut morțiș să-și facă selfie-uri cu refugiații și să posteze pe rețelele de socializare momentul în care ofereau ajutoare.

Social democrații, contestați puternic

Reprezentanții Partidului Social Democrat și-au atras antipatia alegătorilor după ce s-au fotografiat în astfel de clipe. Deputatul din Maramureș, Gabriel Valer Zetea a fost printre cei care au dorit să imortalizeze momentul.

ADVERTISEMENT

Nu a scăpat de ironii și mulți i-au transmis că nu așa se construiește o carieră politică. „Binele se face în liniște, foarte urât când îți faci campanie electorală folosindu-te de necazurile altora”, i-a scris Neculai Toma.

Gabriela Firea a mers la Tulcea, la Colegiul Economic „Delta Dunării”, acolo unde sunt cazate peste 60 de persoane venite din Ucraina. Printre ei se află nu mai puțin de 40 copii, cel mai mic fiind un băiețel de doar 3 luni.

ADVERTISEMENT

Ministrul Familiei a intrat cu cadouri în mână, s-a fotografiat, a îmbrățișat copii și a încercat să liniștească. Nu toată lumea i-a crezut însă intențiile.

Ce i-au spus oamenii Gabrielei Firea

Postarea de pe pagina oficială a Partidului Social Democrat a avut parte de mai multe comentarii acide, multe dintre ele fiind direct la adresa fostului primar al Bucureștiului.

„Toate aceste gesturi ostentative, cu camerele alături pentru mine nu au nici o valoare. Dacă faci cuiva un bine fă-l discret, nu chema postacii să te laude. Și nu te mai fotografia făcându-te că muncești….

Doar pe naivi îi câștigi… E păcat pentru că Firea s-a implicat în problemele oamenilor, totuși, dar nu-mi plac aceste gesturi fățarnice”, a transmis Gheorghe Pâslariu

Nici soțul Gabrielei Firea nu a scăpat de acuze. Florentin Pandele a avut în ultima perioadă mai multe postări în care a arătat că Voluntariul s-a implicat serios în primirea refugiaților.

„Ce bine ar fi dacă nu ați face campanie electorală pe necazul altora, dar oricum numai la asta vă pricepeți bine domnule Pandele”, a notat Titirigă George.

Liberalii, taxați și ei

Fără selfie-uri, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a fost și el luat la rost după ce a postat că veștile care vin din estul României nu sunt bune și lumea trebuie să se obișnuiască cu astfel de eforturi umanitare.

„Domnule Ciucu, de 32 de ani nu ați făcut nimic pentru acei oameni din Cernăuți: toată clasa politică din România sunteți niște ipocriți, mincinoși, etc. Acum veniți să ce? Acei oameni vor fi ajutați de poporul român cu tot ce e nevoie și Uniunea Europeană.

Voi, clasă politică din România, PNL, PSD, UDMR, sunteți niște ipocriți, mincinoși pe toate planurile voastre pentru voturi.
Statul Român mai există? Au murit 8 oameni din vina voastră, nefăcând investiții în armata română.

Unde sunt acei 2% din PIB? Ați cumpărat toate vechiturile posibile din toată lumea.
F-16 vechi de 40 de ani, flotă maritimă nu avem,în schimb avem o clasă politică iresponsabilă, plină de ipocriți, mincinoși pe toate planurile. De 32 de ani ce ați făcut?”, a întrebat Gheorghe Gheorghe.

De remarcat că edilul a răspuns acuzelor și a transmis că în urmă cu 32 de ani era doar un copil. De asemenea, Ciucu a mai explicat că a intrat în politică de curând.

Postările AUR, liber la ironii cu Rusia

George Simion nu a rupt gura târgului în privința ajutoarelor, dar ultimele postări pe care le-a avut sunt pline de live-uri și acuze la adresa autorităților.

Tocmai situația aceasta nu a fost pe placul oamenilor care l-au acuzat că tace atunci când vine vorba despre Rusia. „Cred că era suficient un mesaj prin care să condamni acțiunile lui Putin”, l-a îndemnat Ștefan Mancas.

„Ahahahahaha… deci e nasol că n-ai facut live de la Ambasada Rusiei. Te ceartă stăpânii, Georgică, că te-ai dus la ambasada rușilor”, l-a taxat și Paula Rusu pe liderul AUR.

ADVERTISEMENT