News

Ei sunt politicienii cu cel mai mare succes pe rețelele de socializare! AUR și restul lumii pe Facebook

Ei sunt politicienii cu cel mai mare succes pe rețelele de socializare! AUR și restul lumii pe Facebook, cam aceasta pare a fi definiția exactă pentru ce se petrece în mediul online
01.02.2022 | 15:26
Ei sunt politicienii cu cel mai mare succes pe retelele de socializare AUR si restul lumii pe Facebook
Ei sunt politicienii din România cu cel mai mare succes pe rețelele de socializare! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Clasa politică a simțit chemarea internetului și nu a ezitat o clipă. Astfel, toate numele grele și-au creat conturi pe rețelele de socializare și au încercat să transmită urmăritorilor cât mai multe mesaje din propria bulă. Cu toate acestea, nu mulți se bucură de un succes aparte în mediul online.

Mai exact, în acest moment există un singur politician care și-a măturat efectiv adversarii. Discutăm despre liderul AUR, George Simion, singurul în stare să lupte cu președintele Klaus Iohannis, lider incontestabil pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ei sunt politicienii români cu cel mai mare succes pe rețelele de socializare!

Doar că, pe șeful statului nu l-am inclus însă în topul influencerilor de pe rețele de socializare, acesta nefiind afiliat unei formațiuni politice. Interesant este că, succesul președintelui a fost unul și mai mare, acesta suferind serios în ultima perioadă la capitolul încredere. FANATIK a scris AICI despre picajul lui Klaus Iohannis în preferințele alegătorilor.

Cu toate acestea, președintele a rămas numărul 1 și are în prezent, atenție, nu mai puțin de 1.871.360 de urmăritori. Este singurul care se apropie de ținta de două milioane, dar e încă departe de realitatea din teren, adică ceea ce s-a petrecut la ultimele alegeri prezidențiale la care a participat și pe care le-a câștigat.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată, Klaus Iohannis a adunat peste șase milioane de voturi, indiferent că adversarul s-a numit Victor Ponta sau Viorica Dăncilă. Îi lipsesc, așadar, peste 4 milioane de urmăritori pe cea mai importantă rețea de socializare.

AUR și restul lumii pe Facebook

Surpriza ultimelor alegeri parlamentare a venit de la AUR, o grupare politică despre care nu se știau foarte multe, dar care a înțeles să se folosească din plin de internet. George Simion a fost principal beneficiar și lucrul acesta s-a văzut chiar și pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Culmea, fără să aibă o creștere semnificativă a numărului de postări, liderul Alianței pentru Unirea Românilor pare că a descoperit algoritmul Meta prin care să ajungă la cât mai mulți oameni. Și, încet, dar cât se poate de sigur, George Simion a devenit cel mai urmărit politician român, dacă nu l-am pune la socoteală pe președintele țării.

Liderul AUR are în acest moment 1.153.303 de oameni care i-au dat like și follow pe Facebook, persoane care pot să primească oricând postările politicianului.

ADVERTISEMENT

Îndepărtată din formațiune, Diana Șoșoacă și-a păstrat și ea un grup bine definit de urmăritori. Astfel, 231.988 de persoane vor să afle ce se întâmplă cu fostul parlamentar AUR

Liberalii, degringoladă totală în mediul online

Dacă la AUR lucrurile sunt cât se poate de clare și partidul joacă din plin cartea internetului, Partidul Național Liberal nu își găsește un nume în jurul căruia să atace. De altfel, Nicolae Ciucă, premierul României și cel mai activ politician în ultima perioadă, abia dacă a strâns 51.274 de urmăritori.

Actualul președinte al formațiunii, Florin Cîțu a trăit și el vremuri mai bune pe Facebook. Are 69.529 de urmăritori, dar, de curând acesta a fost acuzat că se folosește de conturi false.

Mai exact, pe vremea în care conducea Palatul Victoria, Florin Cîțu a a fost descoperit că primea mii de aprecieri de la conturi false cu nume rusești sau vietnameze. Vorbim despre o adevărată fermă de troli care avea o singură preocupare – să alimenteze cu reacții pozitive postările făcute de premierul interimar de atunci al României.

Ceva mai bine stă în acest top fostul lider al liberalilor. Ludovic Orban a reușit să-i bată pe ultimii doi premieri acceptați de Klaus Iohannis în funcție. Are 76.166 de urmăritori pe Facebook și încearcă de zor să găsească sprijin și în Parlament.

Cum stau social democrații în clasamentul Facebook

Partidul Social Democrat a rămas în topul preferințelor oamenilor și domină fiecare sondaj de opinie, însă situația se schimbă atunci când se discută individiual. Marcel Ciolacu, președintele formațiunii a reușit să strângă 101.197 de urmăritori pe Facebook.

Un alt nume important de pe lista social democraților este cel al fostului primar al Bucureștiului. Aflată într-o eternă dispută cu internauții pe vremea când era edil al Capitalei, Gabriela Firea are, totuși, 53.649 de persoane care i-au dat like și follow pentru a fi la curent cu totul.

Există și un nume care surprinde în tabăra PSD-ului. Vorbim despre Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și omul pe care formațiunea l-a avut în calcul chiar și pentru postul de premier. Rafila abia are 5.854 de urmăritori, prea puțin în comparație cu alte nume grele ale partidului.

USR, puternici individual, slabi ca echipă

Se întâmplă o situație exact inversă la USR, acolo unde partidul pare că suferă și pierde procente, dar individual aceștia stau destul de bine pe Facebook. Liderul Dacian Cioloș are nu mai puțin de 427.452 de urmăritori și nu este singurul care a punctat serios.

Și fostul președinte al grupării, Dan Barna a strâns 140.524 de oameni în jurul său pe cea mai importantă rețea de socializare. De asemenea, Vlad Voiculescu are 266.786 de urmăritori.

AUR, lider autoritar în căutările românilor pe internet

Vă readucem aminte și că formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a rămas cea mai căutată pe internet. Românii sunt curioși să afle fiecare pas pe care îl fac reprezentanții partidului.

De altfel, motorul de căutare „google” a înregistrat o creștere masivă pentru „AUR Parlament”, însă de același lucru s-a bucurat și „AUR președinte”. Mai multe detalii poți afla AICI.

ADVERTISEMENT