News

Încă un polițist a provocat un accident rutier. Avea deja dosar penal pentru că i-a cerut unei femei să se prostitueze

Un polițist din Râmnicu Sărat a provocat un accident rutier în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar apoi i s-a deschis dosar penal întrucât a refuzat testarea alcoolemiei.
15.01.2022 | 21:29
Inca un politist a provocat un accident rutier Avea deja dosar penal pentru ca ia cerut unei femei sa se prostitueze
ADVERTISEMENT

Polițistul din Râmnicu-Sărat a intrat cu mașina în alte două autovehicule staționate, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Lucrurile au degenerat când polițiștii rutieri veniți la fața locului au vrut să testeze alcoolemia bărbatului, iar acesta a refuzat, refuz care este pedepsit penal.

ADVERTISEMENT

Potrivit News.ro, polițistul era deja cercetat disciplinar întrucât, cu două zile înainte, s-a dus îmbrăcat în uniformă la o femeie pentru  a întreține relații sexuale contra cost.

Polițistul a refuzat testarea alcoolemiei

În noaptea de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni a avut loc un accident rutier. Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, informează IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

După ce s-au făcut verificări, polițiștii au descoperit că autorul accidentului este chiar un coleg de-al lor.

Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării poliţiştilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Râmnicu Sărat spre competentă soluţionare”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Scandal cu două zile înainte de accident

Cu numai două zile înainte, în noapte de 12-13 ianuarie, același polițist a fost protagonistul unui incident care a dus la cercetarea sa administrativă de către IPJ Buzău.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 19 ani din Călăraşi, cu privire la faptul că la domiciliul său s-au prezentat doi tineri pentru întreţinerea de raporturi sexuale contracost şi ar fi refuzat să mai părăsească locaţia. Apelanta a precizat că unul dintre bărbaţi ar purta haine cu însemne poliţieneşti, bănuind că ar fi poliţist. Totodată, întrucât tinerii refuzau părăsirea locaţiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuţi, doi buzoieni în vârstă de 18 şi 35 de ani, care au venit la imobil, context în care s-a creat un conflict spontan între aceştia şi bărbaţii care ar fi refuzat să plece”, preciza Poliția din Buzău.

ADVERTISEMENT

Cercetările din acest caz au dus la concluzia că persoana în cauză era chiar polițist, astfel că i s-a deschis un prim dosar penal pentru uzurpare de calități oficiale.

ADVERTISEMENT

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi bărbaţi în vârstă de 19 şi 36 de ani, din Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat, acesta din urmă fiind încadrat ca agent de poliţie la un post de poliţie din mediul rural. Poliţistul era în timpul liber”, au transmis poliţiştii.

Pe lângă dosarele penale deschise pe numele polițistului, acesta este cercetat și disciplinar, iar sancțiunile ar putea merge până la concedierea sa.

Precizăm că, încă din data de 13 ianuarie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun. Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.