News

Polițist amendat cu 500 de lei. A fost surprins fără mască de protecție într-un magazin

05.08.2020 | 11:19
Politist amendat cu 500 de lei A fost surprins fara masca de protectie intrun magazin
ADVERTISEMENT

Un poliţist din Gorj a fost amendat cu 500 de lei după ce a fost surprins într-un magazin fără mască de protecţie. El a fost fotografiat când făcea cumpărături. Incidentul s-a produs în localitatea Albeni.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj  s-a sesizat după ce cazul a apărut în presă. Polițistul fusese surprins pe 30 iulie când a intrat în magazin și a ignorat măsurile de protecție împotriva virusului Covid 19.

ADVERTISEMENT

Conform gorjonline, există un magazin în localitatea Albeni, din județul Gorj, care nu respectă regulile aflate în vigoare. Cumpărătorii, se pare că nu sunt certați dacă nu poartă mască în magazin.

Polițistul amendat cu 500 de lei este cercetat disciplinar

A fost dispusă cercetarea disciplinară a agentului de poliţie, urmând să fie luate măsuri corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări, iar ca urmare a acestora poliţistul a fost sancţionat cu amendă de 500 lei conform prevederilor Legii 55/2020”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Victor Ţuhaşu.

Vă reamintim că în ultima săptămână, în România, au fost aplicate 12.899 de sancțiuni convenționale, în valoare de 2.875.658. lei.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 7175 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Au mai fost date alte 1000 de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor unde au loc activități de comerț, alimentație publică și alte servicii.

ADVERTISEMENT

În cadrul acțiunilor desfășurate de poliție au fost aplicate amenzi în valoare de 861.807 lei pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991

 

 

 

ADVERTISEMENT