News

Polițist din Argeș, lovit de o mașină. Dosar penal pentru șoferul vinovat

Un polițist din județul Argeș a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină în timp ce își efectua serviciul. Șoferul vinovat de acest eveniment s-a ales cu dosar penal.
03.01.2022 | 10:42
Politist din Arges lovit de o masina Dosar penal pentru soferul vinovat
ADVERTISEMENT

Un polițist de la Brigada Rutieră a județul Argeș a fost la un pas de o tragedie în prima zi a săptămânii.

Agentul, aflat în timpul serviciului, a fost rănit ușor după ce a fost lovit de un autoturism în timp ce îi făcea semn şoferului să oprească, informează, Agerpres, care citează IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

Polițist de la rutieră, lovit de o mașină în Argeș. Care este starea agentului

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00, luni dimineața. În continuare, se efectuează cercetări pentru a se stabili motivul pentru care șoferul vinovat nu a oprit la semnalul agentului.

”La data de 3 ianuarie, în jurul orei 9,00, un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Alexandriei, din Costeşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa din direcţia Piteşti către Buzoeşti şi care, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, nu a oprit la timp şi l-a acroşat”, precizează reprezentanţii IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru șoferul de 69 de ani vinovat de rănirea polițistului

Cei de la IPJ mai anunță că, din primele investigații medicale, poliţistul lovit nu este rănit grav şi a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a fi transportat la spital.

”Din verificările preliminare, autoturismul a fost condus de un bărbat de 69 de ani, din Piteşti, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că nu a consumat alcool”, mai informează IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

În această cauză va fi întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, mai notează sursa citată.

Incident similar, produs anul trecut în Baia Mare

Un eveniment similar a fost consemnat în urmă cu un an în Baia Mare. Un polițist de la rutieră a fost acroșat de un şofer care circula pe DN 18. Agentul i-a făcut semn să oprească însă şoferul nu i-a urmat semnalul, ba mai mult, a dat cu maşina peste omul legii.

ADVERTISEMENT

Față de cazul din Argeș, agentul din Maramureș a fost grav rănit şi a fost transportat la Spitalul Baia Mare, unde a fost operat.

Polițistul în vârstă de 44 de ani era în timpul serviciului. Acesta i-a făcut semn unei maşini să oprească, însă şoferul, un bărbat de 38 de ani, l-a lovit în plin.

Din cercetările efectuare atunci, şoferul de 38 de ani a fost verificat cu aparatul etilotest care a arătat 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT