News

Polițist condamnat după ce a fost prins cu șpaga la ciorap. Ce legătură are fosta soție cu acest ”obicei”

Un polițist din Timișoara a fost condamnat după ce a fost prins cu șpaga la ciorap. FANATIK vă spune cum a explicat prezența banilor și ce legătură are fosta soție cu acest lucru.
12.07.2021 | 12:35
Politist condamnat dupa ce a fost prins cu spaga la ciorap Ce legatura are fosta sotie cu acest obicei
Polițist condamnat după ce a fost prins cu șpaga la ciorap. Ce legătură are fosta soție cu acest ”obicei” Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Atât agentul de Poliție, cât și un om de afaceri sirian au primit pedepse la închisoare cu suspentare. Primul a fost condamnat pentru luare de mită, iar cel din urmă pentru dare de mită.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 7 spre 8 martie. Nelu Eduard Ismana, polițistul corupt, şi colegul său de echipaj și-au început tura la ora 22:00, fiind repartizați să patruleze pe raza Secţiei 1 de Poliţie Timişoara, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Polițist condamnat după ce a fost prins cu șpaga la ciorap. Ce legătură are fosta soție cu acest ”obicei”

Judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara l-au condamnat pe Nelu Eduard Ismana la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Detaliile din anchetă au ieșit la iveală din sentința magistraților. Potrivit acestora, în jurul orei 01:30 – 02:00, un Mercedes a fost oprit, la volan se afla Ghazal Hamwi Wadah.

ADVERTISEMENT

Cei doi agenți au costatat că mașina sirianului avea inspecţia tehnică periodică expirată. Șoferul a fost informat că plăcuţele îi vor fi ridicate, iar talonul reținut.

În acel moment, omul de afaceri a scos un teanc de bani și le-a spus celor doi că ar putea să ajungă la o „înțelegere”, adică să procedeze în aşa fel „încât să fie bine”. Inițial, oferta a fost refuzată, iar Ismana a mers la mașină pentru a întocmi procesul verbal.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a răzgândit și i-a explicat colegului său că ar fi bine să fie mai blânzi cu afaceristul: „cunoaşte foarte mulţi poliţişti şi că, în atare situaţie, ar fi mai bine să-i întocmească un proces-verbal de contravenţie în care să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului, şi anume că inculpatul nu avut asupra sa certificatul de înmatriculare al autoturismului fapt care a atras o sancţiune mai blândă”.

A fost dat de gol de colegul de echipaj

În timp ce Ismana întocmea procesul verbal, colegul acestuia a făcut o fotografie talonului mașinii, în care se vedea că inspecția tehnică este expirată, și a trimis-o superiorului acestora. De asemena, i-a transmis șefului că pedeapsa pe care șoferul a primit-o este una mai blândă, întrucât colegul său a acceptat „înțelegerea” în schimbul sumei de 100 de euro.

ADVERTISEMENT

„Prima dată am văzut hârtia şi după i-a dat-o cocoloş. El nu cred că ştie că am văzut”, i-a scris polițistul superiorului său. „Eşti sigur că ai văzut asta?”, îl întreabă acesta pe agent. „Şefu’, tremur de frică. Credeţi că mă joc cu asta sau vă deranjam? Şi acum e suspicios cu cine vorbesc, ce vorbesc”, a răspuns agentul.

Banii, gășiți în ciorapii polițistului Ismana

Agentul a fost prins cu ajutorul unui flagrant, pus la cale de şefa Serviciului Judeţean Anticorupţie şi un procuror de la Parchetul Tribunalului Timiş, după denunțul polițistului.

Cei doi agenți au fost chemați în parcarea unui supermarket, sub pretextul că o mașină ar fi fost spartă. Ismana a fost percheziționat, dar banii nu au fost găsiți inițial. La Secție, polițistul a trecut printr-un control corporal amănunțit, în urma căruia 100 de euro au fost găsiți în ciorap.

Cum a explicat Ismana prezența banilor

Polițistul a venit cu explicații pentru fapta sa și nu au fost unele tocmai obișnuite. El a povestit că a dobândit un obicei în a ascunde banii după ce fosta soție a fugit cu ei și cu amantul.

„La ora intrării în serviciu, după ce l-am apostrofat pe fostul coleg, întrucât a doua zi era 8 martie, l-am întrebat ce o să-i cumpere viitoarei soţii, iar el mi-a spus că nimic, iar eu i-am spus că am 100 de euro la ciorap, dimineaţă când ies din serviciu o să cumpăr 3 buchete de flori şi 3 parfumuri pentru soacră, soţie şi fiică,” a spus agentul.

„Am o nebunie a mea de a ascunde banii, în şosetă, în pantofi, în buzunare ascunse, nebunie pe care am căpătat-o la prima căsătorie, din cauza fostei mele soţii când mi-a luat toţi banii din casă şi a mers să se distreze cu amantul, fapt care a dus inevitabil la divorţul nostru,” a adăugat.

Judecătorii nu au fost prea înduioșați de explicația polițistului: „este greu de înţeles de ce inculpatul Ismana, în timpul serviciului, ar fi ascuns o bancnotă în ciorapi, care, după cum el însuşi susţine, erau destinaţi cumpărării de cadouri”.

„Este evident că inculpatul Ismana a ascuns mita in ciorap, iar faptul ca avea obiceiul sa ascundă banii, pentru a nu fi văzuţi de concubina sa, după cum susţine în apărare, nu exclude împrejurarea ca acolo a ascuns şi mita. Toate aceste apărări vin doar să releve o lipsă de moralitate a inculpatului faţă de responsabilităţile de serviciu dar si faţă de alte valori sociale,” au explicat aceștia în sențință

ADVERTISEMENT