ADVERTISEMENT
News

Polițist de la IPJ Neamț, reținut pentru trafic de influență. Pe cine și cum a vrut să facă scăpat?

Autor: Georgiana Dicu | 21.03.2021 | 17:24
Polițist de la IPJ Neamț, reținut pentru trafic de influență. Pe cine și cum a vrut să facă scăpat?
Polițist de la IPJ Neamț, reținut pentru trafic de influență. Pe cine și cum a vrut să facă scăpat? Foto: hepta.ro

Direcția Generală Anticorupție Neamț a decis reținerea unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sub acuzația de trafic de influență. Agentul ar fi pretins și primit bani de la un șofer prins sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Polițist de la IPJ Neamț, reținut pentru trafic de influență

Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț a fost reținut sâmbătă pentru trafic de influență. El a fost denunțat la Direcția Generală Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Potrivit verificărilor efectuate de polițiștii anticorupție de la DGA Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț “în perioada ianuarie – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins și primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamț”, relatează ziare.com.

Intervenția agentului avea ca scop determinarea personalul medical sa rețină o concentrație alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârșită să fie calificată drept contravenție.

ADVERTISEMENT

Agentul de poliție a returnat ulterior banii persoanei care a formulat denunțul.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a polițistului, urmând ca acesta să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!