News

Polițist din Baia Mare, săltat de mascați. Bărbatul participa la partide ilegale de poker, presărate cu droguri

Un polițist din Baia Mare a fost săltat de colegii săi mascați, după ce s-a constatat că a participat la partide ilegale de poker în oraș.
21.02.2023 | 16:10
Politist din Baia Mare saltat de mascati Barbatul participa la partide ilegale de poker presarate cu droguri
Masă de Poker. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cel care organiza aceste partide poker, un bărbat în vârstă de 35 de ani, presăra partidele de poker cu droguri, pentru ca timpul celor aflați la masa de poker să treacă mai ușor. Bărbatul a fost săltat chiar în timp ce se afla la masa de poker, într-un apartament transformat în sală de jocuri clandestină.

Polițist din Baia Mare, prins la o partidă ilegală de poker

Pe masă, mascații au găsit pe lângă jetoane și bani mulți, pliculețe cu droguri. Bărbatul în vârstă de 33 de ani riscă acum să rămână șomer, după ce la nivelul Inspectoratului de Poliție Maramureș o comisie specializată va trebui să ia decizii drastice, cu toate că polițistul era simplu participant la pokerul ilegal.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatornews.ro, polițiștii au confiscat 20.000 de lei, 5.900 de euro și 800 de lire sterline, banii puși la mijloc pentru partida de poker ilegală. Procurorii vor stabili cu exactitate în aceste zile câte persoane au avut acces la acest cazinou ilegal.

În urmă cu mai multe luni, un alt polițist avea probleme cu legea, de data aceasta în Cluj-Napoca. În acest caz omul legii a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a violat o fată la o petrecere privată, la un centru SPA.

ADVERTISEMENT

”În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P R V, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 şi 2 C.p., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 14.11.2022 ?i până la data de 13.12.2022 inclusiv.

Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. Emite mandatul de arestare preventivă. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C.p.p. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14.11.2022, ora 14:50”, transmitea instanța.

ADVERTISEMENT

Cel care făcuse public acest caz era iubitul femeii violate de polițist. “În această noapte acest gunoi, organ al Poliţiei Române, a violat-o pe iubita mea. Fiind beată şi mergând în altă cameră să doarmă, el a profitat de ocazie!“, transmitea atunci bărbatul.

Psihologii au încercat să explice de ce unii oameni ai legii au probleme tocmai cu legea pe care ar trebui să o apere și respecte. ”Unii au o motivaţie de putere, de avea autoritate, o putere pe care nu pot obţine altfel decât dacă cineva le dă o uniformă, un statut, cum e cel de poliţist.

ADVERTISEMENT

Nu toate persoanele care ajung să fie investite cu autoritate au neapărat şi o capacitate foarte bună de planificare sau se gândesc foarte mult la consecinţe. Alţii minimalizează consecinţele, se gândesc că nu au ce să păţească pentru că ştiu cum să se apere”, explica Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală.

Cosmin Andreica, lider al Sindicatului Europol, crede că astfel de cazuri pot fi evitate în viitor doar prin măsuri foarte dure. ”Problema ar fi ce e de făcut pe viitor, pentru ca testările psihologice să poată să prevină sau se identifice din timp astfel de tendinţe ale unor poliţişti de agresivitate, de sexualitate exarcerbată”, a transmis Andreica.

ADVERTISEMENT
Tags: