News

Polițist din Brașov prins în flagrant când primea mită 700 de lei

Direcția Generală Anticorupție a anunțat că un polițist al Secției 3 din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 700 de lei pentru a nu sancționa o persoană care a încălcat codul rutier.
23.02.2022 | 17:59
Politist din Brasov prins in flagrant cand primea mita 700 de lei
Polițistul a fost prins în flagrant când primea mită 700 de lei. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, Direcția Generală Anticorupție a transmis că un polițist din Brașov a fost prins în timp ce lua mită. Acest flagrant a fost organizat în urma unei sesizări.

Mai exact, polițistul, angajat al Secției 3 de Poliție din Brașov, Compartimentul de Siguranță Publică și Patrulare, a primit 700 de lei pentru a nu sancționa un șofer care încălcare prevederile Codului Rutier.

ADVERTISEMENT

“Miercuri, 23 februarie 2022, polițiști anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au prins în flagrant de luare de mită un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov – Secția 3 Poliție – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare”, a transmis DGA.

Această încălcare a legislației rutiere a avut loc pe 22 februarie, iar polițistul a fost reținut de anchetatori pe 23 februarie, atunci când s-a întâlnit cu respectivul șofer.

ADVERTISEMENT

“Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 februarie a.c., polițistul a depistat o persoană care a săvârșit o contravenție în trafic și, pentru a nu aplica sancțiunea corespunzătoare, a stabilit o întâlnire pentru data de astăzi, când a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 700 de lei cu titlu de mită”, au mai adăugat anchetatorii.

Flagrantul a fost organizat de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, iar acest dosar este coordonat de procurorii brașoveni.

ADVERTISEMENT

În acest moment, polițistul din Brașov este anchetat într-un dosar de luare de mită instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Alte cazuri de luare de mită în cazul polițiștilor rutieri

În ultimele luni, anchetatorii au făcut publice detalii despre mai multe cazuri în care oameni ai legii sunt acuzați că ar fi primit mită pentru a trece cu vederea încălcările codului rutier.

ADVERTISEMENT

Un astfel de caz a fost anunțat la începutul lunii decembrie 2021 și în care au fost trimiși în judecată 16 polițiști din cadrul IPJ Botoșani – Serviciul Rutier.

În acest caz, procurorii DNA au făcut o serie de percheziții în luna iunie și au decis inculparea a 21 de persoane. Polițiștii din acest dosar au fost acuzați de luare de mită, dar și de abuz în serviciu

După cum au transmis procurorii DNA, polițiștii trimiși în judecată în această speță au primit mită de la 56 de șoferi în intervalul de timp iunie – noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: