News

Polițist din București, prins la pensat în timpul serviciului. Era la salon în timpul unei urgențe

27.04.2021 | 12:39
Politist din Bucuresti prins la pensat in timpul serviciului Era la salon in timpul unei urgente
ADVERTISEMENT

Un polițist din București nu a putut interveni la o urgență dintr-un motiv rar întâlnit: era la pensat la un salon de cosmetică.

În urma acestei situații, polițistul, care provine de la Secția 23, este cercetat disciplinar. Acesta a fost reclamat chiar de colegul său, jandarm, cu care se afla în misiune.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă susține că nu au putut interveni la un caz tocmai pentru că, în momentul solicitării, omul legii se afla într-un salon de înfrumusețare.

Un polițist din București a ratat o urgență pentru că era la pensat. Agentul, anchetat de superiori

Polițistul plecat la cosmetică făcea parte dintr-un echipaj mixt de ordine publică, împreună cu un jandarm, iar în timpul în care agentul se pensa, colegul se afla în autospecială, în faţa salonului de înfrumusețare.

ADVERTISEMENT

Derularea evenimentelor a făcut ca, exact în momentul în care agentul era pensat, prin stație să vină un un apel prin 112 referitor la un scandal, astfel că jandarmul şi polițistul ar fi trebuit să ajungă cât mai repede la solicitare.

Dat fiind faptul că polițistul se afla încă în salonul de înfrumusețare, cei doi nu au putut ajunge la intervenţie. Ulterior, la audieri, poliţistul ar fi explicat că se afla în salonul de înfrumusețare nu pentru a se pensa, ci pentru a culege informații, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria recunoaște plecarea agentului la salonul de cosmetică

Cazul din Capitală a ieşit la suprafață după ce jandarmul a explicat în raport că nu a putut ajunge la intervenţie pentru că poliţistul cu care se afla în echipaj era la pensat.

Ulterior, Jandarmeria Română a explicat, într-un comunicat, cum au stat lucrurile în această situație.

ADVERTISEMENT

”În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind un incident în care a fost implicat un agent de poliție aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele clarificări:

Subofițerul jandarm, aflat în patrulă cu agentul de poliție de la Secția 23, care s-a deplasat la un salon de cosmetică în timpul programului de lucru, a acționat conform procedurilor legale și a raportat ierarhic incidentul pentru clarificarea și dispunerea măsurilor corective care se impun în astfel de situații de către comisia de control stabilită în acest scop”, anunță Jandarmeria Română într-un comunicat.

La rândul ei, Poliția Capitalei anunță că în instituție s-a declanșat o anchetă pentru a stabili toate împrejurările referitoare la acest eveniment extrem de grav și de ciudat.

”La data de 23 ianuarie a.c., un polițist de la Secția 23 Poliție a făcut demersuri pentru a se programa la un salon de cosmetică, ulterior deplasându-se la acesta în timpul programului de lucru.

La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București s-a declanșat o anchetă internă pentru a stabili toate împrejurările referitoare la acest eveniment”, se anunță în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT