News

Polițist din Reghin, trimis în judecată de DNA. Promitea că intervine la IML pentru modificarea alcoolemiei

DNA a trimis în judecată un polițist din Rechin. Acesta promitea intervenții la IML pentru modificarea alcoolemiei
02.09.2021 | 15:50
Politist din Reghin trimis in judecata de DNA Promitea ca intervine la IML pentru modificarea alcoolemiei
ADVERTISEMENT

Directia Națională Anticorupție a transmis că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a lui Raica Florin Alberto. La momentul săvârșirii faptelor, bărbatul era ofițer de poliție în cadrul Poliției municipiului Reghin.

Acesta este acuzat de trafic de influență. În plus, reprezentanții instituției au mai anunțat că nu este prima problemă cu legea a polițistului.

ADVERTISEMENT

Polițist din Reghin, trimis în judecată de DNA. Promitea că intervine la IML pentru modificarea alcoolemiei

Faptele s-au petrecut în primăvara și vara anului 2019. Procurorii au notat în rechizitoriu că bărbatul pretindea și încasa sume de bani, în schimbul unor mici intervenții la IML.

Mai exact, acesta ar fi primit sumele de 500 euro și 4.800 lei de la o persoană cercetată după ce a fost prinsă conducând sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzei respective, scopul final fiind obținerea permisului de conducere într-un timp scurt,” a informat DNA.

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureș. Precizăm că, inculpatul Raica Florin Roberto a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Din informațiile transmise de procurori, polițistul a continuat să facă astfel de fapte. El a fost trimis în judecată pentru trei asemenea acuzații.

Alte trei acuzații de trafic de influență, plus una de șantaj

La data de 17 decembrie 2020, DNA anunța că Raica Florin Alberto a fost trimis în judecată, de această dată în stare de arest la domiciliu, de către procurorii Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era acuzat de săvârșirea a trei fapte de trafic de influență și una de șantaj. În rechizitoriu se arată că infracțiunile ar fi fost comise în perioada martie – mai 2020.

La fel ca și în primul caz, bărbatul ar fi pretins sumele de 6.750 euro și 3.300 lei de la unele persoane cercetate pentru infracțiuni în trafic. Ar fi primit sumele de 1.750 euro și 3.300 lei.

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzelor respective, concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei (scopul final fiind obținerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt)”, a transmis DNA.

„La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
Tags: